reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja tez miałam wczoraj połówkowe. Malutki zbadany i i zmierzony, jest zdrowy i waży 450g :tak:. Ustawił się w ten sposób, że nie mam już żadnych wątpliwości, że jest w 100% chłopcem :cool:.
No i miałam wczoraj objawienie co do imienia dla niego. Wiedziałam że muszę go zobaczyć żeby podjąć decyzję :tak:.
Będzie KORNEL.

reklama
vusia super,że wizyta udana a imię Kornel świetne:) Spory ten twój chłopaczek.Ja czekam do 4 na ostatnim połówkowym pan doktor stwierdził,że 19,3 tc to dla niego za wcześnie i poprosił o wizytę jeszcze raz więc będę znów ,wtedy moje małe ważyło 320g ciekawe ile przez te dwa tygodnie przybierze na wadze. Poza tym wszystko w porządeczku i na USG i podczas badania więc spokojnie mogę odetchnąć-aż do następnej wizyty;)

Malinkaizi, no właśnie 19 tc to trochę za wcześnie, mój lekarz tez czekał do 21 tc.
Co do wagi, gin sprawdził na wykresie (coś jak siatka centylowa), że waga 450 g na ten tydzień ciąży jest dokładnie w połowie normy. Jeśli będzie przybierał w tym samym tempie, dojdzie do 3,5 kg, czyli tak optymalnie jeśli chodzi o rodzenie :tak:.

vusia gratuluję zdrowiutkiego, pokaźnych rozmiarów ogoniastego:-D Superowo! Kornel bardzo ładne imię.

A ja naiwnie myślałam, że mi przejdą niepokoje po połówce (zresztą miały minąć już po genetycznym w 14 tc), ale chyba już mi tak zostanie...Ten niepokój o maleństwo. Tak sobie myślę, że może już ten typ tak ma - czyli ja - że będę się trzęsła całe życie, czy aby na pewno wszystko dobrze:sorry:

Kto następny wizytuje? Za kogo kciuki zaciskać?

Aia, ja przy pierwszym tez się trzęsłam, przy drugim mniej, a teraz przy trzecim już całkiem na luzie. Chociaż przyznam, że wczoraj przed badaniem miałam lekki niepokój.

vusia, gratuluję zdrowego Kornela :-)

ja się trochę przestałam stresować badaniami, ale zaczęłam ruchami, tzn. jak ich długo nie ma to się martwię, no i masz babo placek, ciągle coś ;-)

vusia gratuluję zdrowiutkiego, pokaźnych rozmiarów ogoniastego:-D Superowo! Kornel bardzo ładne imię.

A ja naiwnie myślałam, że mi przejdą niepokoje po połówce (zresztą miały minąć już po genetycznym w 14 tc), ale chyba już mi tak zostanie...Ten niepokój o maleństwo. Tak sobie myślę, że może już ten typ tak ma - czyli ja - że będę się trzęsła całe życie, czy aby na pewno wszystko dobrze:sorry:

Kto następny wizytuje? Za kogo kciuki zaciskać?

Za mnie, za mnie :-) Mam dzisiaj na 18 połówkowe i ...
tak jak ty już się stresuję, choć tez myślałam, że w 2 trymestrze już mnie to aż tak ruszać nie będzie.
Grrrrr, niech już będzie ta godzina!! Trzymajcie kciuki pliss :-)

reklama
ja sie właśnie zastanawiałam ostatnio, jak bede sie martwić o dzidzusia po porodzie, skoro tak już drżę o niego gdy jest cały czas przy mnie i dbam by mu nic nie było....

Do góry