reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja w czasie całej ciąży miałam 13 USG, między 4, a 17 tygodniem, do teraz nie wiem czy częste USG jest groźne czy nie, bo zdania są podzielone. Rozumiem, że w UK nie robią więcej, bo nie trzeba, bo nic się nie dzieje?? Trochę mnie to dziwi, że nie sprawdza się czy wszystko jest w porządku, ale kiedyś przeczytałam, że w UK ciąża poniżej 12 tygodnia mało ich obchodzi, to prawda??

Żeby było śmieszniej, mam zdjęcie tylko z pierwszego USG (prywatnie) na którym widać piękny.. pęcherzyk tylko:)

reklama
A wiec ja juz po :D Mozna mnie dopisac do listy jako przyszla Mame Olivierka :) jest chlopczyk ! tatus byl w szoku bo od poczatku myslal ze dziewczynke udalo mu sie zrobic ale widze teraz chodzi szczesliwy juz kupilismy po drodze farbe do pokoju taka zolto-pomaranczowa nazywa sie piasek pustyni bardzo ladna i jutro juz pokoik alego bedzie malowany ;) mimo ze wiedzialam od poczatku ze to chlopczyk i tak jestem w szoku :D ale bardzo szczesliwa najwazniejsze ze wszytkie pomiary wyszly okej rozwija sie jak najbardziej prawidlowo!

Exotic SUPER! Gratulacje :-) Witamy kolejnego chłopczyka,najważniejsze, że rośnie zdrowo i wszystkich uszczęśliwia :tak:

I u mnie wszystko ok. Co prawda dzidziuś niewspółpracujący, ułożył się w poprzek ale wszystko pooglądane. Na dzień dzisiejszy dalej jest dziewczynka ;-) będą się chłopy o nią zabijać bo coś mamy na razie deficyt bab

ja też już po wizycie, chociaż połówkowe usg mam dopiero 19.04, dzisiaj się dowiedziałam, ze macica mięciutka, a szyjka ma 40mm !! co w moim przypadku i po pierwszej zagrożonym wczesnym porodem właśnie przez szyjkę ciąży, gdzie na tym etapie miałam ledwo 25mm, jest wynikiem rewelacyjnym !! :-D:-D zdrowa ciąża, ale mi ulżyło, gin. przy badaniu szyjki tylko zerknęła na Ninkę, oczywiście szaleństwa w brzuszku :tak:

juz jestesmy po usg polowkowym:-) z pomiarow ktore udalo sie zrobic wszystko wyglada dobrze. niestety nasze malenstwo ulozylo sie na brzuszku i nie chcialo wogole wspolpracowac:-p w zwiazku z tym dostalismy kolejna wizyte w przyszlym tygodniu aby dokonczyc pomiary i moze i dojrzec plec dzidziulka. z pomiarow ktore byly robione dzisiaj dzidzius wyglada na starszego o tydzien! pieknie rosnie. gdyby nie to ze to ciaza in vitro i znamy dzien i prawie godz poczecia to pewnie termin bylby przesuniety.

kruszki widze ze i twoja dzidzia na brzuszku,bedzie niespodzianka :-)

exotic gratuluje chlopa! czadowo:-)

dziewczyny ciesze sie ze wasze wizyty wszystkie poszly pomyslnie, no to do nastepnego ;-)gratulacje!

Dziewczyny, wszystkim Wam gratuluję udanych wizyt i radosnych wieści :-) Jeśli chodzi o te z Was, którym nie udało się poznać płci, to myślę, że Maleństwa po prostu poczuły powagę sytuacji i ciążącą na nich presję i zwyczajnie się speszyły :tak: Jakby nie było będzie niespodzianka :-D Ja swoje badanie połówkowe mam dopiero za 3 tygodnie, więc chętnie Wam potowarzyszę w Waszych nowinkach :tak:

Gratuluję udanych wizyt! Ale miło się czyta takie wieści :D
Ja w pątek wróciłam ze szpitala. Lekarz stwierdził,że plamię przez nadżerkę... głupia małpa. Nigdy wcześniej nie dawała o sobie znać, a teraz od początku ciąży mi dokucza... Była przy niej infekcja i biorę dowcipny clotrimazolum po którym też mam plamienia i przez to w sumie ciągle jestem niespokojna...
Lekarz potwierdził płeć i będzie chłopiec na 100%. Później nam się na forum dziewczynki sypną bo spora dysproporcja zaszła ;)

Ależ dzisiaj dużo wieści! super, gratuluje tylu chłopców, te dziewczynki to pewnie takie zawstydzone :) ja połówkowe mam dopiero za jakieś 3 tygodnie, raaaaaaju ;) gratuluję, śliczne te Wasze maluszki!

reklama
Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt. No i naprawdę męski sierpień nam się szykuje!!! Ale fajnie, nie będę osamotniona z problemami siusiaczkowymi ;-)
Kamilka Twoje zdjęcia rewelacyjne!!! Te z rączką i klejnotami poprostu super! Ja też bym się pochwaliła swoimi z zeszłego tygodnia, ale nie mogę znaleźć po remoncie kabla od skanera.
A dziewczynki które nie poznały jeszcze płci jeszcze nic straconego, pewnie będziecie jeszcze miały jakieś usg do końca ciąży. W końcu przed porodem też się sprawdza wymiary dzidzi i to czy jest przygotowana do porodu.

Do góry