reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
super wiesci:-) i jak swietnie się ułożyło ze angielskie mamuski w tym samym dniu miały usg i jakie wyraźne te zdjęcia macie!!
wszystkim gratuluje!

Kakakarolina moją dziewczynke możesz wymazać bo na ta chwile to NIE WIADOMO!!

Dziewczyny i ja po wizycie, potwierdziło się to co wiemy już od genetycznego dziewczynka, pokazała wszytko w rozrkroku:-)
Najważniejsze, że zdrowa, wszystkie parametry ok i wiem z OM równy wiekowi z USG co do dnia. Córa siedzi nisko, dlatego sprawdzała mi szyjkę i ma prawie 5 cm:-), powiedziała, że mam taką miednicę, że tam na dole ma dużo miejsca i nie jest to nic niezwykłego.
Gratuluje wszystkim:-)

Irisson, no cieszę się bo te przeboje z twardnieniem, dziwne upławy. Z gorszych wieści, to mam lekką anemie, jak od od 11 jest hemoglobina do leczenia, to ja mam 11,7. Spadek też erytrocytów, znaczy granica dolna i lekko obniżony hematokryt podobno tak fizjologicznie. Pokazałam dziś położnej u mojego lekarza, że może z tymi wynikami to przyśpieszymy poniedziałkową wizytę, ale powiedziała, że każda ciężarna chciałaby mieć taką anemie:-) więc dziś się nie martwię i jem żelazo w jedzeniu. Jeszcze tylko tel do endo czy z tymi nowymi wynikami tarczycy czy mogę zacząć jod w tabletach, bo na razie joduje:-) się w jedzeniem. Irisson również gratuluje szyjki.:-)

Ostatnia edycja:
ale wiadomosci! super! ciesze sie ze w sumie wszystkie mamy same dobre newsy!! oby tak dalej dziewczyny:-) ja musze tylko ograniczac zelazo bo mam wyzsze niz norma, z drugiej strony polozna mowi ze to dobry start i anemia ciazowa mnie ominie;-)
gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne

reklama
ale mnie poomijało :-D gratulacje dla wszystkich dziewczyn, super że tyle dobrych wieści ;-)
ale te dzidziusie to by mogły troche pozniej zaczac sie wstydzić a teraz nam odważnie pokazywać co maja miedzy nóżkami :-p

a co do ilości usg, ja miałam już 3 chyba, jedno mialam najpierw zlecone by potwierdzić ciąże bo trafilam na początku w ogole na genialnego lekarza, wchodze do gabinetu, pyta sie z czym przyszlam, to mowie, ze w ciazy jestem, okres mi sie spoznia, test robilam itd, a on że metodą stwierdzania ciązy w XXI wieku jest usg, wiec dal skierowanie i wygonil z gabinetu, choc probowalam mu powiedziec o dziwnych (bo czerwonych plamieniach - choc wtedy nie mialam pojecia ze to grozne, myslalam ze to tak moze byc, zamiast okresu) skutkiem czego kilka dni pozniej trafilam na IP gdzie mialam usg, no a kilka dni potem wykorzystalam te na ktore mialam skierowanie, by miec zdjecia, bo na IP nie dają. potem mialam genetyczne - ktore juz wlasnie bylo trzecim . no a jutro 4 - połówkowe.

Ostatnia edycja:
Do góry