reklama
mala.di zjedz coś słodkiego, wypij szklankę zimnej wody i poleż na plecach złap ze 3 takie głębokie wdechy maluszek powinien się rozfikać. Jeżeli nie to podjedź na IP powiedz, że nie czujesz ruchów. Ja wyznaję zasadę, że lepiej pojechać 100razy na darmo(zazwyczaj wychodzi, że wszystko jest ok, tylko dziecko odwróciło się i kopie w dół, albo wierci się kiedy mama śpi ) niż 1 raz za późno, a takie wizyty na IP są bezpłatne i bez problemu lekarz albo położna posłuchają tętna maleństwa.
dzag82 dużego męzcyznę masz pod sercem brawo jak duży to i silny
juditka najważniejsze, że problem jest wyłapany w porę i że szyjka się nie rozwiera. Trzymam &&&&& za zabieg i czekamy na wieści
LeRemi 25 cm dzidziusia Nasze maluszki rosną jak na drożdżach i pewnie mają około 25cm długości
dzag82 dużego męzcyznę masz pod sercem brawo jak duży to i silny
juditka najważniejsze, że problem jest wyłapany w porę i że szyjka się nie rozwiera. Trzymam &&&&& za zabieg i czekamy na wieści
LeRemi 25 cm dzidziusia Nasze maluszki rosną jak na drożdżach i pewnie mają około 25cm długości
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
dziewczyny - ratuluję dobrych wieści!! :-)
juditka - trzymam kciuki - w sumie to dobrze, że Cię "zaszyją", przynajmniej będziesz miała pewność, że się maleństwo za wcześnie nie pofatyguje na swiat :-)
juditka - trzymam kciuki - w sumie to dobrze, że Cię "zaszyją", przynajmniej będziesz miała pewność, że się maleństwo za wcześnie nie pofatyguje na swiat :-)
anikaaa
Aktywna w BB
Dziś o 16-stej mam wizytę. Nie wiem dlaczego zawsze się stresuję przed. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, że nie będę miała powodów do zmartwień. Trzymajcie i za mnie kciuki:-).
MieMie
Fanka BB :)
anikaaa trzymam mocno za Ciebie i Twoją wizytę kciuki :-)
Rozumiem, że jesteś lekko niespokojna. Moja wizyta jest jutro dopiero o 19:15 a już się boję co powie i zawyrokuje lekarka...
Powodzenia dla dziewczyn mających wizytę w najbliższych dniach
Rozumiem, że jesteś lekko niespokojna. Moja wizyta jest jutro dopiero o 19:15 a już się boję co powie i zawyrokuje lekarka...
Powodzenia dla dziewczyn mających wizytę w najbliższych dniach
stokrotka.af
gratuluję wszystkim udanych wizyt
ja już dostaję szału, wczoraj poszłam na konsultację do ginki z Medicoveru (normalnie chodze na NFZ). Miła babeczka, ale upierała się,że miałam jednak miesiączkę w grudniu a jej nie zauważyłam , kiedy ja wszystko skrupulatnie notuje i wiem,że ostatnia była w listopadzie tak mnie babka zdenerwowała,że sie poryczałam jak głupia
zbadała mnie i stwierdziła,że szyjka ok, ale dla niej to ciaża w 14/15 tyg kiedy z ostatniego usg 9 marca było 11/12 tydzień
no i co ja mam myśleć? że baby dostalo przyspieszenia ? mam skierowanie do kliniki Medicoveru na usg na jutro, do Wilanowa, a po jutrze pierwsze usg genetyczne...jestem załamana baby się żle rozwija czy jak?
ja już dostaję szału, wczoraj poszłam na konsultację do ginki z Medicoveru (normalnie chodze na NFZ). Miła babeczka, ale upierała się,że miałam jednak miesiączkę w grudniu a jej nie zauważyłam , kiedy ja wszystko skrupulatnie notuje i wiem,że ostatnia była w listopadzie tak mnie babka zdenerwowała,że sie poryczałam jak głupia
zbadała mnie i stwierdziła,że szyjka ok, ale dla niej to ciaża w 14/15 tyg kiedy z ostatniego usg 9 marca było 11/12 tydzień
no i co ja mam myśleć? że baby dostalo przyspieszenia ? mam skierowanie do kliniki Medicoveru na usg na jutro, do Wilanowa, a po jutrze pierwsze usg genetyczne...jestem załamana baby się żle rozwija czy jak?
kakakarolina
Stokrotka jesteś teraz w 14 tygodniu a dwa tygodnie temu byłaś w 12 wg mnie wszystko się zgadza. Kiedy miałaś ostatnią @
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Stokrotka jesteś teraz w 14 tygodniu a dwa tygodnie temu byłaś w 12 wg mnie wszystko się zgadza. Kiedy miałaś ostatnią @
no właśnie też policzyłam i mi się zgadza ;-)
poza tym jednym tygodniem w tą czy w tamtą nie ma co się na tym etapie przejmować, Natalka na usg w 21 tygodniu była o tydzień mniejsza niż powinna, a synek teraz jest o tydzień większy, mój lekarz zawsze powtarza, że wiek ciąży ustala się w pierwszych tygodniach, później dzieci już rosną w swoim tempie i nie ma co się sugerować małymi różnicami ;-)
Ostatnia edycja:
RatinaZ
Stokrotka nie panikuj...ja na ostatnim usg widzę opis lekarza:
płód o wymiarze: BPD:19mm=13 tyg,AC:51mm=12tyg i 1dzien,CRL:51mm=11tyg i 6 dni no i teraz pytanie: to do jasnej ciasnej jaki jest wiek ciąży dziecka??
A lekarz uśmiechnął się i mówi: niech się Pani nie denerwuje:każdy dzidziuś jest inny i troszkę inaczej się rozwija.U Pani wszystko jest w normie,gdyby to były różnice 2 tygodniowe to moglibyśmy się troszkę zaniepokoić.
Więc nie przejmuj się jak Ci powiedzą raz,że jest 14 tydz,a za chwile ze 15 jednak.
płód o wymiarze: BPD:19mm=13 tyg,AC:51mm=12tyg i 1dzien,CRL:51mm=11tyg i 6 dni no i teraz pytanie: to do jasnej ciasnej jaki jest wiek ciąży dziecka??
A lekarz uśmiechnął się i mówi: niech się Pani nie denerwuje:każdy dzidziuś jest inny i troszkę inaczej się rozwija.U Pani wszystko jest w normie,gdyby to były różnice 2 tygodniowe to moglibyśmy się troszkę zaniepokoić.
Więc nie przejmuj się jak Ci powiedzą raz,że jest 14 tydz,a za chwile ze 15 jednak.
reklama
gratuluję wszystkim udanych wizyt
Jak byłam 14 lutego na badaniu to powiedziała mi, że to skończony 13 tydzień, więc teraz jak byłam 16 marca, to jak dla mnie był skończony 17 tydzień, a ona mi powiedziała, że to 16... 13 kwietnia jest kolejna wizyta, zobaczymy co tym razem będzie