reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

witajcie dziewczyny,
na dzisiejszej wizycie moja szyjka skrocila sie do 23 mm wiec mam na jutro skierowanie do szpitala na zalozenie szwow na szyjke:-(

reklama
MieMie – akurat niedawno wróciłam z drugiego genetycznego badania. Trwało ok. pół godziny, lekarz badał wszystko po kolei - najpierw główkę, potem serduszko, brzuszek, kości. Lekarz mówił wszystko na bieżąco, szybko mu to szło ;-), ale wcale mi to nie przeszkadzało, bo nic mi czarne plamki w miejscu brzucha nie mówiły - ważne że słyszałam, że "w porządku".
Mala.di – głupoty opowiadasz ;-). Przeżyjesz te kilka dni jeszcze. A pewnie Maleństwo Cię zaskoczy i jeszcze przed wizyta znowu się odezwie. Ja też się tak zastanawiałam - czy on tam jeszcze siedzi? Bo nawet jak coś czułam to wydawało mi się, że to może jakieś drgania mięśni ;-). A tu proszę - serducho bije i wszystko jest ok. Myśl pozytywnie i rozmawiaj z Maleństwem - trzeba je jakoś rozruszać :-).
Gogusia – w tej złej informacji dobre jest to, że to co ważne jest w porządku. Czyli może jest to jakieś niewielkie niedomaganie. W szpitalu nie ma nic dobrego, ale dobrze, że chcą Cię chwilę poobserwować. Ja bym się czuła w takiej sytuacji bezpieczniej. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.
juditka - dobrze, że w porę zauważony ten problem. Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.

No to i ja się pochwalę - wróciłam niedawno z drugiego badania genetycznego. Prawie wszystko ok - główka, brzuszek, serduszko, kości itd. Chłopak jak nic - już inaczej nie będzie ;-). Jedyna łyżka dziegciu do tej sielanki to to, że stwierdzone zostało "poszerzenie UKM po stronie prawej do 5,0mm" - czyli jakiś przewód moczowy wychodzący z prawej nerki. Norma ponoć to do 4,00mm. Ale to przecież taka niewielka różnica - pomiary USG przecież nie są dokładne... Tak sobie to tłumaczę ;-). Maleństwo musi być zdrowe, nie ma innej opcji. Po prostu za 4 tygodnie znów podreptamy na ponowne dokładne USG. Dowiedziałam się też, że takich dużych dzieciaczków to się nie mierzy :-D tylko waży. Moje jest oszacowane na 419 gram :szok:. No, żeby się nie rozpędził Bąbel... Wzrost - to już tak "książkowo" - powinien mieć ok. 25 centymetrów. To już chłop jak dąb :-D. I kosteczki udowe - 3,20cm. Wyobrażanie sobie? Takie 3-centymetrowe kosteczki :-p. Fajnie, w zasadzie żadnych złych wiadomości. Kolejna wizyta - już u mojej gin - pojutrze. Może da trochę spokojniej przyjrzeć się Maleństwu, a nie tylko mierzyć i mierzyć ;-).

Ostatnia edycja:
Dziewczynki gratuluje, zazdroszczę takich dobrych wieści, ja jeszcze tydzień.
juditka, myślalm o Tobie nie odzywałaś się już ponad tydzień, a dziś miałaś kolejne badanie. Czy szyjka się rozwiera tak jak ostatnio od wewnątrz? Dobrze, że tak szybko zareagowali, teraz szew, L4, leżenie, i duuźo optymizmu, którym mam nadzieje mnie zarazisz.

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Niestety jeszcze nie znam płci Dzidziusia :( Maluszek wiercił się i obracał. Lekarz mówił, że pewnie czuje głowicę od usg i strasznie mu się to widać nie podobało... Zobaczyłam jak ssie paluszka i macha rączką :-) To było cudowne!! :happy: Tak poza tym wszystko w porządku. Kolejna wizyta znów za miesiąc...

juditka nie martw się!! Tak jak napisała Karolina - w porę zauważone i to jest najważniejsze, że da się coś z tym zrobić! Dużooo siły i pozytywnych myśli! :)

gogusia, juditka, bedzie dobrze;-) wazne ze wlasnie zauwazone jest w pore ze cos nie tak i ze cos z tym robicie, wiec nie ma opcji by bylo gorzej, może być tylko lepiej !

dzag i tak sie pocieszaj, lekarz o jakiś tam milimetr mógł się pomylić :-pfaktycznie kawał chłopa :-) same chłopczyki ostatnio się pojawiają:-D

staram sie nie schizować, ale ciężkoooo. dzidzius sie przestal ruszac chyba w czasie gdy zaczelam brac to relanium, moze to zbieg okolicznosci, a moze to sprawilo ze ono jest jakies spokojniejsze...ale potem nie bralam 3 dni i nic sie nie zmienilo, a juz dawno by przeciez to z niego zeszlo.

Mala.di nie boj nic, ja tez tak mialam jakies 3 tyg temu.Rozumiem Cie, bo sama tez sie wystrachalam, ale po kilku dniach malutek wyraznie dal znac ze jest, pewnie jakas inna mniej wyczuwalna pozycje sobie wybral i teraz go nie czujesz. Daj mu troche czasu, toz to malutenkie jest jeszcze, ma sie gdzie "schowac":-) Moj teraz juz codziennie i czesto daje popis, takze Twoj tez sie rozkreci:-D

Juditka dobrze ze szybko wykryte i reakcja natychmiastowa! Bedzie dobrze, jestes w dobrych rekach, uszki do gory i duuuuuzo optymizmu zycze:tak:

Dzag 25 centymetrow? Ale czego? Sorki, moze ja cos zle zinterpretowalam, bo juz mi mozg o tej porze nie domaga:zawstydzona/y: A o ten jeden milimetr przy pomiarze tego przewodu czy czegos, to faktycznie lekarz mogl sie pomylic. W koncu linijki nie przykladal, tylko na oko;-) To tylko oszacowane i nieznaczna roznica, dobrze, ze sama tez sie umiesz tak nastawic, grunt to pozytywne myslenie:tak: Bedzie dobrze!

Calej reszcie brzuchatek gratuluje wizyt, za zaniepokojone i oczekujace trzymam &&&&&&&&&& O swojej standardowo nie napisze nic bo jej nadal nie bylo;-)

reklama
dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, za pol godzinki wychodze na zabieg. Jeszcze dzis wieczorem powinnam wrocic do domu to zdam relacje jak bylo.

asia85 poki co sie nie rozwiera z zadnej strony, skrocila sie od ostatniej wizyty stad decyzja o szwie. Dam znac co i jak ;)

Do góry