reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

dzięki za odp odnośnie badań :*

ilovesummer,katjusza gratulacje!!!

Błonka no niezłe jaja u ciebie :-p aż się wystraszyłam, bo pamiętam, ze tobie lekarz jakoś wcześnie mówił, że będzie chłopczyk, tak jak i mi, a teraz zmiana. A my już zaszaleliśmy z niebieskimi kolorami, hehe

reklama
Ja robię mocz i morfologię co 4 tygodnie, tak mi zleca ginka. Toxo robiłam raz, ale mam przeciwciała, więc nie wiem kiedy teraz. Robiłam raz kiłę, cytomegalię, za chwilę będę badała cukier z obciążeniem.

Gratki dziewczyny udanych wizyt i poznania płci. Ja się już normalnie nie mogę doczekać. To jakiś sen dla mnie, że ta tydzień być może będzie wiedziała kto tam siedzi.

My tez jesteśmy po wizycie, było USG połówkowe, Wiktorek jest zdrowy i silny- skopał głowice od USG :) Wszystkie parametry, przepływy, narządy są ok i synuś waży 320g :tak:troszeczkę gorzej ze mną... przed samą wizyta wyszłam z psami na spacer... szarpnęły mną i naciągnęłam wiązadło to od macicy do pachwiny... boli bardzo przy każdym kroku... no i czeka mnie weekend w łóżku z no-spa. Echhh zawsze coś:baffled:

gratuluje poznania płci i udanych wizyt:tak:

Błonka no niezłe jaja u ciebie :-p aż się wystraszyłam, bo pamiętam, ze tobie lekarz jakoś wcześnie mówił, że będzie chłopczyk, tak jak i mi, a teraz zmiana. A my już zaszaleliśmy z niebieskimi kolorami, hehe

ale w błękicie tez niuni bedzie slicznie!!!
ja dostalam cale pudlo ubrac po chlopcu.. dobrze ze duzo jest takich troche neutralnych co mozna komponowac z ubrankami dla dziewczynki hihi :D

reklama
Cześć dziewczyny:)
Ja już po wizycie nie miałam tak dobrze jak wy i nie znam nadal płci mojego maluszka ale posłuchałam sobie tętna płodu. A co mi tam napiszę: pamiętam,że jak chodziłam z Nicolą to ciężarówki szukały sposobu na poznanie płci przed USG i jednym z kryteriów było tętno płodu ; udowodniłyśmy wtedy,że w 80% przy dziewczynce tętno jest powyżej 160 przy chłopcu niższe-Jak to się u mnie potwierdzi to.....było 154:tak:
Mam już założoną trzecią kartę i nie zamierzam,z żadnego zrezygnować muszę tylko tak kalkulować,żeby mi się nie kumulowały a wypadało co jakieś 2 tygodnie wizytka.Z tym wczorajszym umówiliśmy się,że nie będzie mnie badał pod warunkiem,że z wizyty u Pani gin będę przynosiła stan mojej szyjki.Bardzo mi się ten pomysł spodobał .Z jego wizyt będę miała zniżki na clexan no i większe szanse na dostanie się do dobrego szpitala-rozwiązanie ciąży w 38 tc ale stwierdził,że raczej wolałby wywoływać niż robić cc ale oczywiście po moich przejściach zrobią wszystko,żebym się nie stresowała a dla mnie poród niestety stał się traumą :( No i znów mam skierowanie na USG oj coś czuję ,że będziemy się często widywać z moim maluszkiem.A i łożyskiem powiedział,żeby się nie przejmować bo dopiero po 30 tc można dokładnie stwierdzić jego ułożenie na tym etapie jeszcze się podniesie. Dziękuję za wszystkie kciuki zaciśnięte.

Do góry