reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

dzięki ;-) tak, w cytologii, więc nadal jadę na duphastonie, z Natalką też tak miałam ale teraz trochę bardziej mnie to niepokoi, bo jak wiadomo zażywanie duphastonu (luteiny zresztą chyba też) zwiększa dwukrotnie ryzyko spodziectwa u chłopców, no ale cóż - mus to mus, utrzymanie ciąży jest dla mnie ważniejsze..

W ostatnich badaniach podobno wyszło,że kobiety które zażywały no-spę w ciąży też niestety chłopcy mieli większe ryzyko na problemy z żołędziem więc nie możemy aż tak się chyba do wszystkiego wczytywać.

reklama
Geartluje Mamom ktore juz znaja plec dzidziusia ;) ja jeszcze prawie 2 tygodnie musze czekac;) ale ide tam tylko dla formalnosci bo czuje ze to synek ;)

A ja dziś wróciłam od lekarza zdołowana :-( Ze względu na bardzo twardą macicę i ryzyko utraty ciąży będę zmuszona leżeć w łóżku aż do kwietnia :-( Dostałam ten lek na podtrzymanie - Duphaston (a przez te 4 miesiące tak bardzo wzbraniałam się przed wszystkimi tabletkami, nawet bóle głowy starałam się przeleżeć)... Boję się, że to może zaszkodzić Maleństwu... W ciąży rodzi się tak wiele obaw... Co można robić przez najbliższe 3, 4 tygodnie leżąc w łóżku? Można tylko bardziej nakręcać się i zastanawiać, czy wszystko będzie ok. Kontakt z ludźmi jest też bardzo potrzebny... ech... dzisiejszy dzień trochę rozwiał moje nadzieje dotyczące normalnego funkcjonowania... Moja wina, nie trzeba było się tak forsować w pracy... Ech... Pocieszcie dziewczyny, błagam...

Mie Mie trzymam kciuki i glowa do gory bo bedzie dobrze napewno, jesli trzeba lezec to lez do kwietnia dwa tygodnie zostaly dasz rade, jakas dobra ksiazke przygotuj sobie dzwon po kolezankach udzielaj sie wiecej na forum , musisz jakos zorganizowac sobie czas. Wspolczuje bardzo i jestem z Toba ...

reklama
MieMie, a co dokładnie stwierdził lekarz, jak szyjka? Ile masz dufastonu? Mi też twardniała macica i lekarz włączył mi feneterol i jest już ok. Na skurcze to przede wszystkim leżenie i leki rozkurczowe, nospa, feneterol i suplementacja magnezem. Z tego co mówi mój lekarz mówi, że w tym okresie ciąży luteina dopochwowa działa na szyjkę najbardziej. Czemu masz leżeć akurat do kwietnia, nie bardzo rozumiem? ile razy na dzień twardniał Ci brzuch? Moj lekarz mówił, ze na tym etapie i przy takim brzuchu nic nie grozi dziecku, ale lepiej szybko działać niż miałoby być za późno.

Do góry