reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

To zdjęcie 3d naszego dziecka w 13tc. Moim zdaniem warto zrobić takie usg, ale w 3 trymestrze, bo takiego malca zdecydowanie lepiej widać w 2d.
Blacksilk to CI zdjecie sknocili, ja mam sliczne w 3d i dzidzius wyglada ladnie, jak zeskanuje to Wam wrzcue :)

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.dobreusg.pl/sites/default/files/images/fetus_12_2x_CRL.xjpg.jpg tutaj macie dla porownania 12w5d i calkiem podobnej jakosci ja mam w domu zdjecie naszego dziecka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robię w prywatnej klinice i dopiero od ok. 20tygodnia robią 3d/4d bo wcześniej to co trzeba pomierzyć i zbadać to w 2d chyba lepiej widać i łatwiej zmierzyć :)

No właśnie, tak myślałam. Lekarz ma świetny sprzęt, 2d wychodzą bardzo wyraźne, więc coś mu nie wyszło :-)

Blacksilk z tego Waszego zdjecia to ja nic nie widze :( przkro mi, ze Wam tak sknocil zdjecie 3d, bo ja jestem super zadowolona i uwazam, ze byle warte kazdej zlotowki. Ja mam ginekologa starej daty i on nie robi usg na kazdej wizycie jesli ciaza rozwija sie prawidlowo wiec wybor dla mnie byl prosty, skoro z calej ciazy mam miec 2-3 zdjecia to chce miec je w super jakosci ;)

Ja robię w prywatnej klinice i dopiero od ok. 20tygodnia robią 3d/4d bo wcześniej to co trzeba pomierzyć i zbadać to w 2d chyba lepiej widać i łatwiej zmierzyć :)

"Niebagatelne znaczenie ma wówczas ocena 3D/4D umożliwiająca bezpośrednie obrazowanie w czasie rzeczywistym i uwidocznienie miejsca przebiegu pępowiny.
Najwyższej rozdzielczości diagnostyka 3D/4D umożliwia na bardzo precyzyjną ocenę markerów genetycznych, w tym NT eliminując lub upraszczając niedogonosći związane z stosowaniaem jedynie oceny 2D."

moim zdaniem (podkreślam, to tylko moja opinia) zdjęcia 3D i 4D to tylko sposób na wyszarpanie kasy od rodziców. żadna z moich koleżanek się na to nie decydowała, a nie było problemu z ocenieniem stanu zdrowia malucha i innych elementów.

moim zdaniem (podkreślam, to tylko moja opinia) zdjęcia 3D i 4D to tylko sposób na wyszarpanie kasy od rodziców. żadna z moich koleżanek się na to nie decydowała, a nie było problemu z ocenieniem stanu zdrowia malucha i innych elementów.

Wiesz Olga, jak moja mama byla ze mna w ciazy to w ogole usg nie robili a cala i zdrowa sie urodzilam ;) Mysle, ze za kilka/kilkanascie lat usg 2d nie bedzie juz uzywane i 3d/4d bedzie norma. Ale swoja droga w mojej ocenie niektorzy ginekolodzy mocno z usg przesadzaja i co wizyte usg robia...

Wiesz Olga, jak moja mama byla ze mna w ciazy to w ogole usg nie robili a cala i zdrowa sie urodzilam ;) Mysle, ze za kilka/kilkanascie lat usg 2d nie bedzie juz uzywane i 3d/4d bedzie norma. Ale swoja droga w mojej ocenie niektorzy ginekolodzy mocno z usg przesadzaja i co wizyte usg robia...

jak się technologia rozwinie, to zapewne będzie, jak mówisz. ale np. to 3D Blacksilk jest tragiczne, wygląda jak - naprawdę przepraszam - kalafior. i wstyd, że za to od kogoś pieniądze biorą! mój ginekolog robi na każdej wizycie USG, ale takie pobieżne, no i to jest bezpłatne. takie dokładne do tej pory miałam 3 razy, z czego 1 raz po spotkaniu z chodnikiem (; najgorsi są Ci, co próbują na kasę naciągać...

reklama
Dziewczyny całkowicie się z Wami zgadzam, że to zdjęcie 3d jest w ogóle nieczytelne. Tak jak wspominałam wcześniej, zostało zrobione przy okazji i nie płaciłam za niego.
Sama przekonałam się natomiast, że dobry sprzęt do usg jest bardzo ważny w ciąży (w moim przypadku lekarz znalazł krwiaka, który w LuxMedzie bie był w ogóle widoczny) i traktuję to 3d jako wypadek przy pracy :-)

Do góry