reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

reklama
Witam i ja. Na wczorajszej wizycie bobas strasznie rozrabial. Pani doktor robiła 3 podejścia aby zmierzyć NT. Wszystko jest w porządku dzidzia 6,36 cm , tętno 149 ud/min, NT 1,9. To najlepsze zdjęcie jakie dostałam.;)

Załączniki

• uploadfromtaptalk1421238416936.jpg
    uploadfromtaptalk1421238416936.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 108
A ja ze zdjęcia z usg wstawiam wam nogę! :D
Reszta zdjęć jest strasznie nie wyrazna, a tutaj chociaż fajnie widać całą nożke. Wizyta super, dzidzia ma 8,5 cm waży 120gram, serduszko bije - 146. Aa no i istotny fakt ze to chyba dziewczynka! 13.02 informacja do potwierdzenia

Załączniki

• 1421820808470.jpg
    1421820808470.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 87
No to ja już po wizycie...
nie było usg, bo mój gin po prenatalnych nie robi u siebie, serduszko pieknie biło badania moczu ok, ale pytałam o moje wyniki i amniopunkcję...
ogólnie nie doradził mi tak lub nie...
ale dał do zrozumienia, że sugerowałby zrobić to badanie, bo daje pewność 100 %
po dyskusji i przeanalizowaniu za i przeciw, zdecydowaliśmy z mężem, ze zrobimy to badanie,
nie chodzi o to, że boje sie ewentualnej choroby dziecka - i tak jestem zdecydowana je urodzić i kocham je nad życie, ale jeślibym mogła mu pomóc w leczeniu natychmiastowym po porodzie albo jeszcze w okresie prenatalnym - to chce mieć taką możliwość.
Owszem jest ryzyko 0,5 % ale to zależy jaki sprzęt i jaki lekarz - w tym ośrodku gdzie będę miała jest lepszy sprzęt niz w szpitalu i lekarz dr hab. n. med. Bartosz Czuba
Absolwent Wydziału Lekarskiego w Zabrzu Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach
Asystent Kliniki Ginekologii i Położnictwa Śląskiej Akademii Medycznej w Rudzie Śląskiej.
II Stopień specjalizacji w zakresie Położnictwa i Ginekologii
Tytuł doktora nauk medycznych – wyróżniona praca doktorska z zakresu diagnostyki prenatalnej zakażeń wewnątrzmacicznych drobnoustrojami powodującymi nieprawidłowy przebieg ciąży (wady rozwojowe, poród przedwczesny, poronienia, wewnątrzmaciczną śmierć płodu)
jakoś mu ufam
jutro się rejestruję, badanie ok 30 stycznia 2 luty, czekanie na wynik 3 tyg!!!!!!!!!
to będzie najdłuższy okres mojego życia, jeśli któraś może proszę o modlitwę za moje dziecko...

reklama
Kati oczywiscie, ze sie za Was modle za sile dla Was i zdrowko dla Maluszka! Badzcie dobrej mysli, musi byc dobrze! Kazda decyzja ktora byscie podjeli bylaby sluszna. Gdybym byla w takiej sytuacji tez bym wolala wiedziec, wiec calkowicie rozumiem Wasza decyzje, ale tak jak mowilam, kazda byla by dobra. Jest ogromne prawdopodobienstwo, ze Wasze dziecko jest zdrowe i tego musimy sie wszyscy trzymac a to badania trzeba traktowac jako tylko potwierdzenie zdrowia maluszka no i bedziecie 100% pewni plci dziecka :) Bedzie dobrze Kati! WIerze w to z calego serca!

Do góry