reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Fillil, Marzenka, Marzenka21, Bonusowa, Love, Sanya - gratuluję udanych wizyt
No właśnie mi kazał lekarz też zrobić na różyczkę, ale ja byłam szczepiona i z tego co pamiętam to w podstawówce wszystkie dziewczynki są obowiązkowo szczepione:confused: To po co robić? Jak mu powiedziałam, że byłam szczepiona to powiedział, że w takim razie nie trzeba robić.. Ale wszystkie dziewczynki jak nie miały tej choroby to były szczepione dobrze kojarzę?:confused:
nie jestem przekonana, przynajmniej moje pokolenie;-) tak nie miało

reklama
Jestem ale u mnie srednio rozowo.
Dzidzia jest! jedna. Ma 53milimetry. W zasadzie sie nie ruszala, serduszko bije.
Wiekszy problem jest z brzuszkiem. Nie powiedzieli mi nic konkretnego ale cos miedzy brzuchem a pepowina ich martwi, kazali przyjsc za tydzien bo podobno czesto an tym etapie ciazy jeszcze dobrze ta rzecz nie ejst rozwinieta. Ja niestety w piatek lece do Polski wiec tu mnie wizyta ominie ale na wtorek umowilam sie z lekarzem. Nie wiem czy wytrzymam ten tydzien.
Ciaza starsza o 3dni.

Maz mnie pociesza, ze na zapas nie ma sie co martwic, kobieta robiaca usg tez, ze bardzo czesto odsylaja mamy i prosza o przyjscie za tydzien lub dwa...ale ja mam stresa na maksa i ryczec mi sie chce;/
Dostalismy trzy zdjecia, oto jedno z nich

masala - dzidzia pieknie sie rozwija! Nic sie nie martw - szczegolnie ze nie wiesz co tak do konca jest nie tak! Moze to nic takiego. W PL lekarze na pewno podejda z wiekszym zaangazowaniem!

Ja juz sobie wkrecam takie rzeczy, ze maz sie wydziera, ze chora na glowe jestem:( ja wiem, ze tak naprawde nic nie wiem. Jednak gdyby bylo ok nie kazaliby mi wracac. Na karcie mam napisane, ze zalecane ponowne sprawdzenie brzuszka u plodu za 7-14dni;/
Rycze tylko i mam dosc;/

masala nie placz!!! na razie nic nie wiadomo!!!! lepiej zeby sprawdzili niz mieliby olac! bedzie dobrze, dobrze ze przyjezdzasz do PL, tutaj sprawdzą dokladniej!!!

masala na pewno będzie dobrze! Gdyby coś bylo nie tak dzidzia by sie gorzej rozwijala a jest starsza o 3 dni! Zobaczysz będzie dobrze! Nie płacz bo to nie dobre dla fasolki!

reklama
MASALA bedzie dobrze, chociaz wiem że łatwo się mówi....

u mnie niestety też nie fajnie, bułam na genetycznym, pobrali mi krew na biochemie a potem usg i właśnie wszystko niby ok, oprócz przezierności karkowej która wyniosła 0,27 cm i jest niby za duzo, mam czekać na wyniki badania krwi, na karcie mam napisane ryzyko podwyższone. i ja tez rycze a co się naczytałam yo niby to nie tak dużo, no ale jednak więcje niż być powinno. mam kiepski dzien, a na wyniki trzeba czekac 2 tygodnie. wiem jedno amniopunkcji się nie poddam jak bedzie trzeba. ehhhh

Do góry