reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

A ja tam się na tym nie znam czy mi się obniżył czy nie :-p Moja mama mówiła że mam już dość nisko brzuszek, ale hmm....ja tam nie wiem zobaczę co lekarz w środę powie na wizycie :-)

reklama
Lori- gratuluje udanej wizyty! no faktycznie u Ciebie to chyba już niedługo się zacznie - ale trzymam kciuki żeby Lili jeszcze zechciała trochę w brzuszku posiedzieć;-)

Mika- ja też oczywiście zaciskami piąstki za szybkie dwie kreseczki ! Trzymajcie się!

Jestem już po wizycie u gina. Jutro muszę pilnie zrobić profile wątrobowe - jest podejrzenie cholestazy. Jeśli badania ją potwierdzą natychmiast do szpitala, leczenie i poród musi się odbyć przed 37 tyg. Być może to być powód że Mały jest taki duży. Przez 2 tyg przybrał kilogram i waży już ponad 3kg. Bardzo się boję o moje Malenstwo, jestem załamana, znów wpadam w doła. Calutkie życie muszę miec pod górke i niekończonce się problemy.

Camelka - miejmy nadzieję , że się nie potwierdzi...ale jeśli tak to się nie załamuj, będziesz w szpitalu pod opieką , zajmą się tam Tobą wprowadzą leki , dietę i będą obserwować dzidzie! Ale wszystko sie dobrze skończy!!! Zobaczysz!

camelka-z maleństwem musi być dobrze!!! też trzymam kciuki, żeby sie nie potwierdziło!
My mamy jutro wizytę, obym zdążyła odebrać wyniki gbs bo tydzień sie podobno czeka:p

Camelka trzymam kciuki za to żeby było ok ale prosze Cię głowa do góry...Magdzia ma rację i jeśli coś to będziesz pod profesjonalną opieką, dobro maluszka jest przecież najwazniejsze! Proszę się nie dołować!

camelka głowa do góry! nie załamuj się, bo dzidziuś Cię potrzebuje i Twojego dobrego samopoczucia! wiem, że się boisz i martwisz, ale tak jak dziewczyny piszą, nawet jeśli się potwierdzi diagnoza, będziesz pod stałą opieką. także ściskam mocno i przesyłam dobrą energię! :-) będzie dobrze!

Camelka bądź dobrej myśli, na razie to tylko podejrzenia, nie ma się na zapas co stresować.

U mnie na wizycie szybko, miło i przyjemnie (nie licząc wkładania patyczka na wymaz w dziurkę :baffled:). Amelka spokojnie rośnie, ma już 2750 g. Pysia oczywiście ma tak schowanego że nawet policzka nie widać :sorry2:. Błogosławieństwo żeby rodzić mam od przyszłego tygodnia, więc spokojnie oczekuję :happy:. Diabetolog stwierdziła że nie ma sensu mnie przed porodem już ciągać na wizytę, więc mam spokojnie notować cukry do porodu, a potem mam zrezygnować z diety i 6 tyg. po porodzie pojawić się na krzywą cukrową :) Okulista cudowny człowiek na końcu wywiadu medycznego, z którego nie rozumiem ani słowa, napisał "wskazane cięcie cesarskie" :happy2:

reklama
Do góry