reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

a moja zawsze mówiła.... jak się np. pytałam "jak wytrzymałaś leczenie kanałowe bez znieczulenia?????" a ona...poród zniosłam, nawet dwa, więc wszystko inne też zniosę. :eek: i też powtarzała, że to ból o którym szybko się zapomina, tak szybko jak zobaczy się dzidziusia.

tyle, że moja mam rodziła po 16godz. oboje nas. mojego brata przenosiła tydzień, a ja dzień po terminie bodajże.

reklama
u mojej mamy to mnie i brata urodziłą 2 tyg wczesniej i najpierw jej odeszły wody a skurcze miała wywoływane. Mnie rodziła 21godz, brata 14

Hania głową w dół!!!! :) Już nie powinna się odwrócić. Waży 2600 :) Jest zdrowa :)
Buźkę zasłoniła łapkami więc zdjęcia fajnego nie mamy. Stopy też w okolicach głowy trzyma nasza panienka stąd to bombardowanie w lewym dole brzucha - rękami i nogami mamusię trzeba tłuc żeby nie zapomniała o córeczce ;)
Za miesiąc termin porodu...już się nie mogę doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Annie

No to super, że wszystko w porządku :-) Miesiąc szybko przeleci :tak:

Bardzo dużo kobiet twierdzi, że ból związany z porodem szybko się zapomina, chociaż ja znam jedną dziewczynę, która urodziła córeczkę i powiedziała, że nigdy w życiu już się na to nie zgodzi żeby rodzić po raz kolejny właśnie przez ból jaki wtedy przeżyła. Na razie słowa dotrzymała mówiła to z 7 lat temu 8?? Jakoś tak nie pamiętam ile jej córeczka ma dokładnie lat :-p w każdym bądź razie więcej dzieci nie mają

Dziewczyny mam pytanie. Jakiej długości macie szyjki? Ja całą ciążę miałam 3,5-3cm. Teraz w 38tc mam 2,5 cm i twarda. Czy to nie za długa jak na końcówkę? Nie powinna się szybciej skracac? Nie chcę przenosić dlatego denerwuję się tą szyjką

szyjką się nie przejmuj, ja z Mateuszem jak miałam usg to szyjka długa, pozamykana na trzy spusty, a urodziłam 3 dni później :-p

monia - ja tez robiłam kanałówkę bez znieczulenia i dentystce powiedziałam to samo. Urodziłam bez znieczulenia to zęba też zrobie :-p

annie - super że dobre wiadomości i że Hania się odwróciła w samą porę :tak::-)

Same pozytywne wieści mumuski, bardzo mnie to cieszy :-D
Gratulacje :)

Za miesiąc o tej porze już czesc będzie w domkach :-Dze swoimi skarbami w pokoikach pachnących niemowlaczkiem ,mleczkiem i świeżością proszku do prania:)

Galaxia
u mnie szyjka miała 3,8cm a 2 tyg później 1 cm i 1,5cm rozwarcia ..
Niewiem jak teraz tam wygląda .... ide we wtorek:)

reklama
mika - dobrze, że się odezwałaś! Ja bardzo Wam kibicuję i życzę aby się udało! Trzymam kciuki jak mogę najmocniej! Czekam na dobre wiadomości!

Do góry