reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Ede bo ja dawno miałam zakładany, już 2 miechy z nim śmigam.
Mam od początku globulki zamiennie co 3 dzień zakładam i odpukać obyło się bez infekcji.

reklama
ja po wizycie ! wreszcie dotarłam do domu!

Tak się stresowałam a w sumie nie potrzebnie... z dzidzią wszystko ok. waży 1225g:-D Głowe ma u góry a nogi na moim pęcherzu;-)wszystkie parametry w normie. Napięcie brzucha prawidłowe. Z szyjką chyba wszystko ok... chyba bo zagadałam mu żeby sprawdził Ph pochwy bo podejrzewam nawrót grzybicy i on tak na tym się skupił , że o szyjce nic mi nie wspomniał... znaczy się powiedział jak go o to spytałam jak już było po badaniu. Powiedział, że ok ...mąż uwrażliwiony na tą kwestię (opowiadałam mu o Waszy problemach z szyjkami) podpytywał go chyba jeszcze ze trzy razy czy napewno ok z szyjką;-)aż gin sie troche zirytował.
No a na koniec mam jeszecze inne zmartwienie a mianowicie zylaka na wardze sromowej:szok: - jezuuuu mnie to łapią jakieś dziwne przypadłości!!! dzisiaj przy goleniu zauwazylam w lusterku jakieś zgrubienie. no i lekarz stwierdził żylaka....niby nic groźnego , narazie nie można leczyć w żaden sposób , powinien zniknąć po porodzie. Ale już sie naczytałam ze duzy zylak moze byc przeszkodą do porodu naturalnego:confused:

mag_dzia - no widzisz! Wszystko z dzidkiem i z szyjką oK ;) Super! A ten żylak? :szok: Na wardze sromowej? Matulu - znowu pierwsze słyszę! :no: Obserwuj to to - i żeby lepiej nie rosło...

Magdzia - z tym żylakiem to go podpytaj o zastrzyk na rozrzedzenie krwi. Może wystarczył by jeden i by sie zator ruszył. Dziwne że mówi że nie ma na to lekarstwa jak jest. Po co ryzykować żeby się powiększył.
No ale najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze i szyjka trzyma :tak: ... masz jakies foteczki?

coraz to nowsze rzeczy słyszę, jaki ten organizm kobiety jest dziwny. Ale najważniejsze że wizyta się udała :-)
A ja jutro mykam na genetyczne i mam nadzieję że Jasiek został Jaśkiem:-D

Gratuluje udanych wizytacji :)
Lori Lilka jest sliczna :) !!!
Magdzia super ze szyja mocno dzidziulinka zdrowa i duza !
Lor ma racje z tym zastrzykiem , jest na to lekarstwo!
Ja sie bardziej boje o moje tyly bo od porody Zuzy mam z tym problemy a teraz sie nasilaja ;/ Zobaczymy.
Bedzie dobrze!!!

Ede moj nawet bez Pessara boi sie do mnie podchodzic hehehehhe
Galaxia kciuki trzymane za Jasia :)

dzięki dziewczyny! z tym żylakiem to mi powiedział cos takiego że "na razie" by tego nie leczył chyba ze sie bedzie powiekszal albo bedzie ich więcej. zobaczymy za trzy tygodnie co powie.
Mam raczej nie stac dlugo, nie siedzieć tylko leżec jak odpoczywam.

a zdjęć niestety nie mam. będę miała za 2 tyg na usg 3d genetycznym.

Galaxia - trzymam kciuki! Ktos dzisiaj jeszcze?

reklama
Super że dzieciaczki zdrowe. Współczuję problemów mamom. Oby minęły albo za bardzo nie dokuczały.

Lori ale fajna kluseczka z Lilki.

mag_dzia a żylaki to inaczej hemoroidy ? oby się nie powiększały.

Galaxia &&& za wizytę i Jaśka.

Do góry