reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Magdzia

Dobrze, że z szyjką i maleństwem wszystko ok. A o żylaku kurcze też pierwsze słyszę :eek: Wiem, że robią się tam dalej koło odbytu ale na wardze :eek: znowu coś nowego się dowiedziałm

Galaxia

Trzymam kciuki ;-)

reklama
magdzia ło rety... ile nowych zjawisk jeszcze poznamy w tej ciąży??? :szok: co za masakra... najważniejsze że dzidziuś ma się dobrze i że szyjka wporządku. a żylak...oby się wchłonął ewentualnie zniknął po porodzie i nie dokuczał. &&&

galaxia kciuki za dzisiaj!

magdzia ja nie mam doświadczenia bo mnie w sumie nie dopadło w I ciąży i jak do tej pory też nie, ale to podobno częsta przypadłość w ciąży. Bo nawet pamiętam że co jakiś czas ktoś na forum tutaj pisał że ma i że po porodzie często samoistnie zanika. Więc chyba nie masz co się martwić, tylko zastosować do wskazówek lekarza i liczyć że samo zniknie jak się dzidziuś urodzi.

Ja po wizycie szyjka trzyma jak nalezy... na noge nie mam co narzekac tyle tylko sie oszczedzac i omijac wszystko po czym mnie boli pozostaje mi lezece i pachniec :zawstydzona/y: mala zaczyna wyprzedzac z tygodniami a tego sie obawialam czyli zaczna sie wahania czy sn czy cc :no: magnez mam lykac tak jak lykam plus jeszcze zwiekszyc aspargin do 6 na dobe:szok: zaczyna mi leciec morfologia no ale narazie mam zainwestowac w warzywka i owoce i zdrowe odzywianie.

Jankesowa zajadaj owoce i na razie niczym sie nie martw :-)

Ja już po. Wszystko ok, przepływy, ilość wód ok, Jaś został Jasiem:-D Na razie ma ułożenie podłużne główkowe, mam nadzieje że do porodu będzie główką w dół. Powiem Wam że od początku ciąży nie widziałam jego buzi zawsze był odwrócony. Teraz też. Jedynie udało się zrobić fotkę z profilu :-)
Mały waży 1550g, jest szansa,że nie będzie duży w dniu porodu :-)

jaś.jpg

Załączniki

• jaś.jpg
    jaś.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Do góry