reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Śpieszę donieść, że ja też już po wizycie.

Gniewko tym razem postanowił się obrócić pleckami do widowni i tyle było współpracy.
Wymiary w normie. Waga - 1130 g.
Prawdopodobnie nasze maleństwo będzie miało długie nóżki - to tej pory wymiary były młodsze o tydzień względem OM, a dziś prześcignął termin o jakieś 2 tyg.
Pani Doktor próbowała uchwycić twarzyczkę maluszka, ale się nie dał. Uparcie pokazał profil i stwierdził, że więcej nie trzeba (chyba nam się Maluszki zmówiły).
Zdjęcie wrzucę jutro. Dziś już nie dam rady.

Wyniki (poza żelazem) w normie. Wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta.

Za to ja po tym spacerze ledwo żyję. Mam wrażenie, że miednica chce mi się rozpaść na kawałeczki. Spacer do toalety to koszmar. Zaraz uciekam z kompa, trzeba poleżeć i dać organizmowi odetchnąć.

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)
Jankesowa dokładnie.. zjadaj owoce i warzywa a teraz jest super pora, bo nowalijki mają swój czas:-)
magdzia w naszych organizmach szaleje teraz burza więc wszystko może sie dziać:-/ Będzie dobrze!
Galaxia Asta super wagi Waszych Bąbli.. a ja nie moge wydarować, ze się nie dowiedzialam na ostatniej wizycie i teraz musze czekać do 18.07 :crazy:

jankesowa - a jak duzo te parametry wyprzedzaja tc?
galaxia - dobrze, że nie musisz zdrapywać "JASIA" ze ściany :)
asta - wiesz...ja sie tak martwilam bo nozki mojego malenstwa tez są tydzien " do tyłu" a główka "do przodu" i oczywiście już mi to chodzi po głowie...
Dziewczyny - gratulacje!

laski..... trzymajcie jutro kciuki za mnie i Wiktorię, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiissssssssssssssssssss :zawstydzona/y:
wizyta na 16 tak jakby. będę w domu pewnie koło 19, bo u nas nie ma konkretnych godzin, kto o której przyjdzie to jest w kolejce.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
galaxia-śliczne zdjęcie z profilu:-)
jankesowa-warzywniaki teraz dostatnio zaopatrzone-będzie dobrze:-)
Asta-fajnie że wszystko dobrze z maleństwem,odpoczywaj a jutro czekamy na fotkę
monia-kciuki zaciśnięte!!!!

E-de spokojnie, tymi różnicami nie ma się co martwić. Odchylenie 2 tyg (jeśli dobrze pamiętam) mieści się w normie. Zwłaszcza, że te pomiary są szacunkowe, wystarczy o milimetr inaczej zaznaczyć i już jest różnica. Maleństwa mają swoje skoki rozwojowe, więc czasem może się okazać, że jest przed terminem, a potem nagle wyprzedza termin.

Mala nie dala sie pomierzyc zeby szacunkowa wage osadzic :wściekła/y: nawet detektorem gin szukal i szukal ze az sie spocil i zdenerwowal co jest grane narazie jest o tydzien do przodu... z Gracjanem bylo to samo tyle ze on wczesniej zaczal wyprzedzac... na nastepna wizyte bede miala czarno na bialym juz czy cc czy da rade sn.

Wtedy zaczne myslec czy kupowac ciuszki na 56 czy start z 62

reklama
Do góry