reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

reklama
edzia dobrze, że masz już ten pessar. boli zakładanie? łożysko może się przemieszczać. ja miałam na tylnej, później bocznej, później przedniej ścianie :tak:
lori gratuluję pięknej Lilki! cudne wymiary :-)
annaoj najważniejsze, że nie jest gorzej i szpital Ci nie grozi!

och jak ja się stresuję wizytą...i tą pierońską szyjką!!!! byle do czwartku...

annaoj - dobrze, że się nie pogarsza. Może USG to dobry pomysł? Można obejrzeć szyjkę nie tylko z jednej strony :)
mag_dzia - &&&&
monia - nastawiałam się, że będzie strasznie ale spodziewałam się większych emocji. Bardzo szybko gin to zrobił - trwało to może z ... 10 sekund? Po założeniu takie dziwne uczucie rozpierania miałam... Pobrali znowu jakiś wymaz. W piąte idę na przegląd podwozia czy wszytko się dobrze trzyma. Ale ja nadal mam jakieś mieszane uczucia.... Siedzie we mnie coś co sprawia, że na szyjce robi się obrzęk i tak sobie z tym obrzękiem mam siedzieć jeszcze 3 miechy ;/ Mąż to już w ogóle przerażony - nie podchodzi do mnie za blisko bo "może mi się coś stać"... :eek:
dziewczyny - dzięki za miłe słowa!

Edzia z pesarem pomiar szyjki jest bardzo utrudniony i mało który lekarz potrafi zrobić takie usg, ale chciałabym wiedzieć jaki Wiktor duży. Ja z racji wizji, że może się coś wcześniej wydarzyć cieszyłabym się gdyby te 1,5 kg już miał.
Dostałaś globulki?

annaoj - nie dostałam żadnych globulek. Idę w pt do gina to podpytam co i jak bo też słyszałam, że często gęsto dostaje się coś w pakiecie z pessarem.
A jak mam być szczera to jakoś przegapiłam, że Ty też masz założony - myślałam, że masz nakaz leżenia jak monia i kademi i tyle... A USG to zawsze jakoś uspkokaja - więc jeżeli masz taką możlwiość - to śmigaj :)

reklama
edzia może to dla nas dziwne bądź zabawne...ale w sumie co się chłopu dziwić. jak nie cukrzyca, szpital, to szyjka i wkółko coś. oni tego nie czują, bo nie mają dzidzi w środku także są przerażeni i nad wyraz ostrożni. lepiej tak, niż mieliby lekceważyć. wytrzymasz kochana!!! 3 m-ce zlecą jak z bicza strzelił. a jak wielokrotnie pisałyśmy... dla dzidzi wszystko! :tak:

powodzenia dzisiaj dziewczyny!!!! i proszę bez wpisów na szpitalnym wątku :sorry2:

Do góry