reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

kochane... wróciłam!

po badaniu u doktorka. bóle piątkowe najprawdopodobniej spowodowane były mega aktywnością dziecka, do tego zmęczenie (fakt, że w środę i czwartek dużo chodziłam, sprzątałam itd.).
wyniki badań: glukoza - do obserwacji
lekka anemia - norma w ciąży, pilnować ryb i jeść ich duuuużo
FT4 - dostałam lek euthyrox, 5 dni po pół tabletki, od 6tego dnia jedna tabletka i tak przez bite 4 tygodnie, później ponowne badanie. doktorek powiedział, że do porodu powinno się mieć na poziomie 1,1 i teraz spróbujemy unormować (dodam że mój gin jest też endokrynologiem, więc ufam mu)
rozwój dziecka: wszytsko w normie, dzidziuś hiper aktywny, pięknie bijące serduszko, pomiarów mi nie robił, bo 7.05 mam usg połówkowe. i na tyle na ile udało się coś podpatrzeć (gin nie lubi przepowiadać i wróżyć, powiedział że się upewnię na usg połówkowym) to bąbelek ma siusiaka!!!!!!!!!! aaaaaaa!!!!!! :-D tak czułam od początku i chciałam.... no ale nic, czekamy z wpisaniem płci na listę do 07.05!
gin powiedział, że kopniaki w 1wszej ciąży to tak ok 20tc powinnam poczuć. więc jeszcze z tydzień...
co do aktywności fizycznej: mogę zacząć chodzić na basen nawet 2 razy w tygodniu, ale wcześniej włożyć tampon, dla pewności. spacery. narazie tyle mogę.
serce mi z radości chce pęknąć, że dzidziolek się rozwija dobrze i wariuje w środku!

reklama
Gratuluję udanych wizyt!:-) My też po i ....dołączamy do odpadniętych siusiaków:rofl2: Mateuszek okazał się jednak Zuzią:cool2: Ale po cichu powiem, że początkowo mieliśmy z mężem przeczucie na drugą dziewczynkę i w sumie się bardzo cieszymy:happy: A że bodziaki będzie miała córcia w auta....:-p

hahahaha Martas tak to jest na tym etapie... nam wcześniej nikt nic nie chciał powiedzieć. dopiero teraz cokolwiek było widać, a i tak ostateczny werdykt wstrzymany do 21tc. gratuluję!!! :-)

o jacie ale tutaj wysyp po wizytach, czytam czytam i aż nie wiedzialam co sie dzieje :-D

Przede wszystkim ciesze sie że wszystkie wyniki i pomiary dobre :-) gratuluje potwierdzonych płci i tych które sie dopiero pojawiły :-)

bonusowa - a Ty sie cześciej do nas odzywaj...koniecznie!:-):-):-)

reklama
Super wieści kobitki! Wszystkim gratuluje zdrowych maluszków i siusiaków i dziurek:) No ja nie wiem która płeć przeważa u wrześniówek...jakoś pół na pól chyba będzie.... co nie którym siusiaki odpadają ;-) to może być różnie.

Ja w poniedziałek idę na połówkowe . Tak się zastanawiam bo z tego co pisałyście Wy jakoś później idziecie kolo22-24 tyg a ja będę w 19t,5d . Nie za wcześnie? Na wyniku pierwszego prenatalnego mam napisane - następne badanie między 18- 23 tyg... Wiec tak się zapisałam....

Do góry