reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

LORI no powiedziała że to dlatego że mały ma na samym dole nózki a że ma je długie i silne i mocne kopie to z tad ten ból, bo on leży tak że u góry główka na dole nózki, jakby leżał bokiem nic by nie bolalo...

reklama
Hej kochane, dawno mnie nie było, ale starałam się Was podczytywać. U mnie absolutny brak czasu- robię prawko plus dom i jeszcze ładna pogoda sprzyjająca spacerkom i do kompa w zasadzie nie siadam :rofl2:

Mi gin potwierdził ponad tydzień temu już na 100% córeczkę, więc mamy dwie księżniczki. Imię jakie wybraliśmy dla kruszynki to Liliana :-D

Mnie ostatnio męczą twardnienia brzuszka, więc przyjmuję no-spę i magnez, ale szyjka długa i ładnie trzyma, więc ok. Dodatkowo skurcze nie są bolesne i odczuwam je głównie wieczorami bo wtedy córa jest najbardziej aktywna i wariuje w brzuszku ;-)

W ogóle to martwiłam się, bo czasem pobolewa mnie spojenie oraz czuję ciągnięcie w pochwie i w ogóle jakby wszystko w środku było mega nisko. Jednak gin uspokoił mnie, że wszystko ok bo to przecież nie pierwsza moja ciąża.

Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych siurków i muszelek :-D

Hello. Na szczęście lekarz nie odwołał dzisiejszej wizyty i zrobił mi badanie :D co prawda nie 3D/4D ale normalne usg. Wytłumaczył nam że nie będzie z nas zdzierać pieniędzy i kazać płacić za 3d na którym nic nie zobaczymy bo jest za wcześnie ( 18 tydzień) więc zrobił mi dokładne normalne usg z wszystkimi wymiarami. Jeśli chcemy 3d to mamy przyjść po 22 tc i wtedy zrobi prenatalne... U swojego na NFZ mam wizytę połówkową 8 maja więc po nim pójdę jeszcze raz na 3D/4D.

No i dziewczynki.... nie chcąc zapeszać... lekarz mówi że dla niego to tam jest baba ale kazał się wstrzymać z ubrankami do kolejnego badania :-):-):-):-):-):-):-):-):-) więc może będzie OLIWKA :happy::happy::happy:

Hmm co do wagi to ma na razie tylko 200 g więc malutkie, ale wszystkie wymiary zgodne z tygodniem. Jest żołądeczek, nerki pęcherz, w główce też wszystkie komory, w sercu również, ma dwie nóżki dwie rączki i pomachało nam :D:D

No i teraz mam spokój na tydzień a potem znów nie będę mogła się doczekać kolejnego badania :D:D

reklama
Do góry