reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Love Baby ale cudne wydruki z USG!!!!! napatrzeć się nie mogę bo tak bym chciała mieć i u siebie.. :) z USG też wyszedł Ci taki wiek ciąży jak masz na suwaczku?

reklama
Witajcie Moje Drogie!:)
Gratuluję Wam Waszych pięknych Fasolek:) Nawet nie wiecie jakie macie szczęście,że je zobaczyłyście!
Ja jestem po wizycie u gin -wczorajszej - niestety nie zobaczyłam naszego maleństwa. Względem obliczeń jestem w 7tc i 1d, względem USG wynikało,że jest to 5t i 6d... wielkość pęcherzyka 18mm... Zarodka nie ma, serca nie słychać... Gin powiedziała,że muszę poczekać dwa tyg i przyjść na ponowne badanie, bo być może wolniej się rozwija lub jest to ciąża 'nieprawidłowa'. Chciałam zrobić badania krwi ale one też nie dają 100% pewności,że dziecko się rozwija prawidłowo. Strasznie zmieszana była moja gin a to bardzo dobra lekarka. Powiedziała że wygląda na to że to wcześniejsza ciąża niż jeszcze pokazuje USG. Konsultowałam się dziś z innym lekarzem i w zasadzie powiedział to samo. Martwię się bardzo bo ucieszyły mnie dwie kreseczki,ale pozostaje mi czekać aby mieć 100% pewność. To moja pierwsza ciąża, a co do objawów: odczuwam bóle brzucha, miałam trochę mdłości ale przeszło mi, bolały mnie też piersi które się powiększyły. To dobrej objawy... Trzymajcie kciuki proszę!!!:)

madlen trzymam kciuki i mam nadzieje witaj na 9 miesięcy:)

kobietki moj gin obliczył ,że ciąża w sensie zarodek jest o 4 dni młodsze od daty @ czyli ma 6t 4d 0,65cm
ale coś mi nie pasi bo ja sie w @ nie przytulałam hehe
:sorry:

serduszko biło głośno i mocno 122b na sek . czyli ponoć książkowo!!!

20 LUTEGO IDE NA TE WAŻNE W 13 TC i musze mieć wszystkie badania ze sobą tzn chyba z 9 badań z krwi i mocz !

A jeszcze we wtorek(22sty) ide do innego GINA jak już wcześniej pisałam na NFZ zobaczyc:)

:happy::happy::happy: dziękuje za miłe słowa!

Love - spóźnione ale szczere gratulacje :-)
Madlenb - przyłączam się do trzymania kciuków, mnostwo jest historii, że dzidzie startują z opóźnieniem a potem ładnie nadganiają "rówieśnikow";-)
Ja dziś na 14ta ide na pierwszą wizytę i mam stracha:szok: Na USG raczej wiele widać nie będzie, bo wczesna ciąza, ale przy okazji będę miała kontrole wszystkiego - 2 lata temu ponad mialam poważną operację guza jajnika (wraz z jego wycięciem) no i teraz się stresuję czy tam wszystko u mnie ok..
Dam znać wieczorem co i jak.

Już po wizycie - pęcherzyk pięknie widoczny na właściwym miejscu, karta ciąży założona, termin na 20 września ;-) Następna wizyta 7 lutego i wtedy mam zamiar ujrzeć zarodek i uslyszaeć bijące serduszko.

Ostatnia edycja:
MADLENB nie zamartwiaj się... Moja dzidzia jak poszłam na USG w 7tygodniu to też jej nie było widac, po tygodniu poszłam i dopiero było maleństwo widoczne i okazało się że owulka była tydzień później

LOVE BABY piękna fasolka... Jak 4 dni młodsza to w okres miałabyś się kochac? to owulke miałaś 4 dni przed @? bo nie rozumiem...

reklama
no ja miałam rano wizytę, nie wiem czemu się jej bałam bo to przecież jeszcze bardzo wcześnie, z moim wyliczeń 5 i 2 dni wiec może ledwo co będzie serce albo jeszcze nie.Mimo wszystko byłam zdygana bo USG mi się źle kojarzy. Zawsze słysze coś złego.
Tym raz oczywiście również tak było, ja wiedziałam że ze mną nigdy nie może być za łatwo, no bo po co. Ja zbieram zło z całego świata.
Ledwo włączył USG a ja już myślałam że widze dwa pęcherzyki, gapił się gapił i widzę że mina nietęga. Te dwa jaja to jeden pęcherzyk w którym coś jest i drugie coś co dosyć długo obserwował. Stwierdził że to duży krwiak. Nawet na moje oko wygląda to nieciekawie.
Później oglądaliśmy pęcherzyk, oile pęcherzykiem można nazwać bo kształt baaaaaaaaardzo dziwny. USG ja już miałam wiele w swoim życiu i na pierwszy rzut oka widziałam ze coś nie halo. W środku jest pęcherzyk żółtkowy i zarodek, a zarodek nawet miał bijące serce, no ale tek kształt co go nawet wymierzyć nie idzie. Lekarz mówi na granicy normy.
Zwiększamy luteine z 2 na 5.
Od dzisiaj zaczełam brać zastrzyki. Lekarz mówi szybko wbić do brzucha i nie rozcierać i liczyć że będzie dobrze bo jest akcja serca. Zjechałam pół miasta i w żadnej aptece nie mieli zastrzyków, wszystko na zamówienie, no już miałam załamkę i wizje w głowie że pojade do szpitala na kardiologie i będę błagala żeby mi dali.
Wreszcie znalazłam w małej aptece koło kościoła. Pomyślałam sobie że może to właśnie jest znak, że Bóg mi dał te zastrzyki.
Szybko do domu zdezynfekować brzuch i pod wpływem adrenaliny szybko wbiłam igłę i teraz sie modle żeby podziałało.
Samo kłucie tak nie boli, ale za to po bolało mnie 4 godziny to miejsce.
No a teraz leże i odpoczywam.

edit:
jeśli ktoś jest wierzący i chciałby się pomodlić za swoją fasolkę to mi ksiądz na kolędzie podpowiedział patrona kobiet w ciąży Św. Gerarda, poniżej modlitwa.

Św. Gerardzie,
umiłowany sługo Jezusa Chrystusa,
doskonały naśladowco Dobrej i Pokornego
Zbawiciela i wielbicielu Matki Bożej,
zapal w moim sercu iskrę ognia Bożej miłości,
jak rozbłysnął w twoim sercu i uczynił
z ciebie anioła miłości.

Chwalebny św. Gerardzie, który fałszywie
oskarżony zniosłeś bez szemrania i skarg,
podobnie jak twój Boski Mistrz,
oszczerstwa przewrotnych ludzi,
zostałeś wyniesiony przez Boga na