reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, cały czas się martwie czy mały urodzi się zdrowy ;/ boje się ze wykracze ;/
Juro lub w poniedziałek dzonie do położnej i może w końcu zobacze porodówkę :p

Zdaję relację co u nas wczoraj na wizycie: Mały waży 3400 - normalnie się przeraziłam. Wg badań na USG wychodzi 39 tydzień. Przepływy w porządku, wody płodowe też. Wymaz czysty. Mały bardzo nisko ma główkę. Lekarka mówi, że mogę urodzić wcześniej, więc kolejna wizyta za tydzień.

Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok :-)

Gratulacje wszystkim kobitkom udanych wizyt :) My też się dziś wizytujemy o 16 wiec trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok :)

Wszystko będzie dobrze zobaczysz. Moja koleżanka w styczniu miała różnicę między brzuszkiem a głową małej 4 tygodnie z czego głowa była mniejsza. A urodziła zdrową córę ważącą 4300 o dość dużej główce, także od usg do porodu (4 tygodnie) wszystko się wyrównało.

My byłyśmy we wtorek na usg, lekarz sprawdzał czy u małej jest nadal torbiel na jajniku, która wykrył 2 tyg temu. Na szczęście nie znalazł żadnej torbieli, wogóle 3 razy podchodził to usg, ponieważ mała jest bardzo nisko, nadal siedzi miednicowo i nie mógł obejrzeć dokładnie brzuszka. Ach i ważyła we wtorek 2220 g.
Natomiast dzisiaj na kontrolnej wizycie lekarz wyznaczył nam termin cc na 24/04. Mam jeszcze usg 16/04 żeby sprawdzić czy się w międzyczasie mała nie przekręciła. Lekarz wypełnił mi już dzisiaj wszystkie papiery do szpitala, skierowanie na cc i moja karta od jutra będzie leżała na izbie przyjęć i czekała aż się zjawię. Lekarz powiedział, że mogę zacząć wcześniej rodzić i mam wtedy od razu jechać do szpitala.

Ale mi wyszedł długi wywód :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Madziaka78 - tak mi jakoś dziwnie jak znam tak konkretnie wyznaczoną datę, ale z d rugiej strony jest jakiś komfort psychiczny.

A jak mała sie przekręci to będzie śmiech, przez całą ciążę siedzi na dupce, na żadnym usg nie była odwrócona, więc jak fiknie koziłka na sam koniec to będziemy wszyscy w szoku :-)

Cobraona wszystko bedzie dobrze! jak pisza dziewczyny napewno z czasem roznice sie wyrownaja:tak:
Kurczaczek czyli torbiel sie ladnie wchlonal? A to skierowanie na cc masz ze wzgledu na ulozenie dziecka, dlaczego tak szybko cie skierowal?

reklama
Gochson, Cobra, kurczaczek - dziewczyny gratki wizyt!!!
Gochson - wow! Jaka waga! :-) Pięknie! U mnie podobnie - główka małego bardzo nisko już...
Cobra - to mały będzie szczuplutki i tyle ;-) nie martw się tymi pomiarami...
kurczaczek - dobrze, że po torbieli nie ma śladu :tak: Och i już znasz termin cc...

Do góry