reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

syneczki Myślę, że nie jesteś złą kobietą, tylko po prostu rozsądną:tak: a ,że troszkę naściemniałaś, no cóż... wyższa konieczność;-)

lelek nie zamartwiaj się kochana, bo albo do zapłodnienia doszło pózniej, albo tak jak pisze syneczki- dzidzia jest troszkę mniejsza, ale to nie znaczy , że chora:no: Dzieci są różne- jedne mniejsze, drugie większe.Na swoim przykładzie poweim Ci ,że miedzy moimi szkrabami jest ponad kilogramowa różnica wagi urodzeniowej. Syn ważył 4280:szok: , a najmłodsza tylko 3250.
Te 2 dni różnicy pomiędzy kolejnymi USG to naprawdę bardzo niewielka różnica.
U mnie ciążą z USG też wychodzi ponad tydzień młodsza.Przypuszczam, że do zapłodnienia doszło popzniej bo cykli nie miałam nigdy regularnych.
I jeszcze raz : nie zamartwiaj się- proszę

reklama
lelek w ciązy z julkiem do ok 14 tygodnia był "młodszy" o ok tydzień, a po 20 tygodniu "starszy" o 2 tygodnie
nie martw się na zapas
dziecko cały czas się rusza i czasami cięzko złapac i go zmierzyć więc stąd mogą wynikac rozbiezności

ja mam dziś wizytę
zobaczę swoje maleństwo po 4 tygodniach
jestem przerażona czy aby na pewno wszystko oki
daj znać jak wróce czyli ok 18
no chyba że uda mi się szybko wejść i załatwić sprawę, bo decydyje kolejnośc przyjścia

Lelek nie zamartwiaj się, każdy dzidziuś ma prawo do "indywidualności"- na pewno wszystko będzie ok:-)
Franky trzymam kciuki za wizytę.

ja wczoraj byłam na wizycie. Wszystko ok serduszko bije. Dr dał mi 5zdjęć 4d dokładnie widać jak maluszek ma kciuki przy buzi. Jakie to piękne, następna wizyta 5 października i będziemy robić badania genetyczne. Czy ktoś może powiedzieć jak to wygląda.
Moja ciąża tez jest młodsza o tydzień wg USG od OM.

Syneczki
gratuluję dobrych wieści, a że trochę naściemniałaś no cóż, siłą wyższa;-)
Lelek
myślę że jest dziecko się rozwija to na pewno jest ok:tak: nie martw się niepotrzebnie
Franky
czekamy na dobre wieści
Agnes
gratuluję
genetyczne usg to po prostu dokładniejsze usg gdzie lekarz dokładnie ogląda narządy maluszka, sprawdza czy jest kość nosowa i ile wynosi przezierność karkowa to pod kątem chorób genetycznych m.in. zespólu downa

ja jeszcze 8 dni czekam do usg i nie mogę się doczekć

reklama
robaczek ja jeszcze 9 grrrrr... baaardzo polubiłam wizyty u lekarza ;-)
dziewczyny powiedzcie czy wam lekarz zalecił konsultację stomatologiczną?

Do góry