reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

bo to chyba trzeba nie chcieć :)

Dziewczyny a możecie cos wiecej o tym badaniu prenatalnym napisać? a mogłabym np. skierować się sama? bo znając mojego lekarza to badań żadnych nie trzeba robić a kobieta może w polu rodzić...

reklama
Vilmaq mi się zdaje że to możesz iść sama bez niczyjego skierowania... Musisz tylko spełniać to kryterium wieku znaczy sie wieku maluszka bo to pierwsze jest jak tu ktoś pisał 11-14 tyg a drugie mi się zdaje 18-23 tyg.
Oczywiście trzeba zapłacić...
Mam w domu ulotkę to mogę cię odesłać do stronki gdzie piszą na czym to polega. tak dla informacji bo mieszkasz daleko ode mnie ;)

Edit: Badania prenatalne

Vilmaq ja chodze do lekarza prywatnie, wiec od razu mi zaproponowal takie badania, chociaz nie ma jakis szczegolnych wskazan zeby je robic, ot lekarz zarobi dodatkowe 150 zl.

Dzis odebralam wyniki z moczu i sie okazalo ze jest bialko i duzo nablonka i duzo bakterii:( kurde no martwie sie troche, bo niby nic mnie nie boli i nie czuje zeby sie cos zlego dzialo, bylam pewna, ze wyniki beda dobre a tu takie cos;/ Jutro ide do lekarza to sie popytam o co chodzi i czy to moze byc grozne dla maluszka. Moze ktoras z Wassie spotkala z czyms takim?

Wielkie dzieki za trzymanie kciukow:)

Vilmaq ja chodze do lekarza prywatnie, wiec od razu mi zaproponowal takie badania, chociaz nie ma jakis szczegolnych wskazan zeby je robic, ot lekarz zarobi dodatkowe 150 zl.

Dzis odebralam wyniki z moczu i sie okazalo ze jest bialko i duzo nablonka i duzo bakterii:( kurde no martwie sie troche, bo niby nic mnie nie boli i nie czuje zeby sie cos zlego dzialo, bylam pewna, ze wyniki beda dobre a tu takie cos;/ Jutro ide do lekarza to sie popytam o co chodzi i czy to moze byc grozne dla maluszka. Moze ktoras z Wassie spotkala z czyms takim?

Wielkie dzieki za trzymanie kciukow:)

białko w moczu miałam przy zatruciu ciążowym, ale w połączeniu z tymi bakteriami - może to jakieś zapalenie pęcherza...

ziewaczka obecnos białka w moczu wskazuje na jakies problemy z nerkami. Ja miałam bialkomocz pod koniec ciąży i był to jeden z objawów zatrucia ciazowego... raczej na takim etapie nie ma mowy o zatruciu..

ziewaczka obecnos białka w moczu wskazuje na jakies problemy z nerkami. Ja miałam bialkomocz pod koniec ciąży i był to jeden z objawów zatrucia ciazowego... raczej na takim etapie nie ma mowy o zatruciu..
niestety na każdym etapie można mówić o zatruciu... i niestety im wcześniej tym... gorzej

Ja mam problemy z nerkami i białko to u mnie norma.Zależy ile tego białka jest u mnie jak się podnosiło w pierwszej ciąży to dostawałam antybiotyk na to i było ok.

reklama
Do góry