reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Jestem po wizycie. Poprosiłam o zwolnienie, troszkę nazmyślałam jak to się okropnie czuję i chyba przedobrzyłam ponieważ lekarza przestraszyłam i zrobił mi trzeci raz z rzędu USG. Ok cieszę się że zrobił w końcu kolejna możliwość podziwiania malucha ale aż mi się głupio zrobiło że się tak przejął.
Zwolnienie dostałam bez mrugnięcia okiem, nie wiem tylko czy na stałe czy tylko na te dwa tygodnie. Na następnej wizycie się okaże czy przedłuży czy ponownie mam coś wymyślić :-p wiem zła kobieta jestem ale na prawdę stojąca praca przez 10 godzin dziennie w ciąży to dramat.

Maluszka widziałam ojjj jak ślicznie machał rączkami :-) lekarz chciał uchwycić na zdjęciu jak wkłada paluszek do buzi ale się nie udało w ostatniej chwili wyciągnął :-) natomiast mam jak macha rączkami :-D jak tak sobie porównuje zdjęcie z 8 tygodnia i teraz z 10 tygodnia to aż niemożliwe jak szybko rośnie. Był taki malutki a teraz to kawał dziecka :-)
podczas poprzedniego usg termin pokrywał się z terminem OM a na dzień dzisiejszy jest kilka dni na plusie ze wzrostem i rozwojem.

reklama
syneczki2 gratulacje udanej wizyty i widoku maleństwa, ja dopiero 3 października mam wizytę i mam nadzieje, że zobaczę maluszka :-)

ziewaczka kciuki zaciśnięte !!

Syneczki super ze widzialas dzidzie i wszystko ok! No i nie przejmuj sie ze nasciemnialas;-)
a moja ciaza wg usg jest mlodsza niz wynika z OM az o 3 tygodnie, dlatego teraz lekarz sugeruje sie wiekiem z USG gdyz mowil ze wiek z OM przyjmuje sie do tygodnia roznicy a ze u mnie taka kolosalna to z USG. Ale martwi mnie to ze na ostatniej wizycie po pomiarze usg pokazalo ze ciaza jest jeszce mlodsza, czylu np na dzien dzisiejszy na suwaczku w przedostatniej wizyty mam ze to jest 11tydz6dzien a na usg wyszlo ze 11tydz4dzien czyli kolejne 2 dni do tylu

Syneczki gratuluję kochana:-)
lelek nic się nie martw, moja Nikola całą ciąże odstawała od normy tzn była sporo mniejsza, ale urodziła się cała i zdrowa a rozwija się aż za szybko hahahaha

reklama
Dziękuję dziewczyny :-)

lelek
, lelciu kochany skarbie najdroższy pamiętasz jak opowiadałam o swojej pierwszej ciąży? O tym jak mój Oliwierek urodził się z wagą 2610 51cm pomimo tego że 4 dni po terminie z OM? a wg usg wyszło że ma jeszcze 3 tygodnie przed sobą. Powód? niemożliwe było że zapłodnienie nastąpiło tak późno bo w tym czasie już wiedziałam ze jestem w ciąży zwyczajnie miał być mały i miał być szczupły, rozwijał się swoim indywidualnym tempem ale pomimo to zdrowo. Niczego mu nie brakowało, nie był wcześniakiem, nie był mizerny, miał po prostu niedowagę przez pierwsze 2 tygodnie. Jak wystrzelił z brzuszka i jak się dopadał do jedzenia to w 2 tygodnie nadrobił zaległości a w miesiąc przebił rówieśników. Na pierwszych szczepieniach w 6tygodniu życia pielęgniarki nie mogły wyjść z podziwu. Dziś ma 5,5 roku ubranka nosi na 122cm jest o pół głowy wyższy od rówieśników nadal szczupły ale nie chudy po prostu wysoki i szczupły a pomimo to ma męską budowę a nie chucherka. Ja tez jestem szczupła jego ojciec i młodszy brat również. Nie martw się nadrobi jak nie jeszcze w trakcie ciąży to po urodzeniu. Najważniejsze żeby rozwijał się bobasek zdrowo i wg kolejności a resztą się nie martw !!!!!!!!!

Mam nadzieję że choć troszkę Cię uspokoiłam.

Do góry