reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Julianna - cieszę się i to bardzo, bo z moimi tendencjami to tycia, bałam się że będzie w ciąży +20 :) ale podobno czasami ostatni miesiąc najgorszy, więc jeszcze wszystko przede mną ;-)

reklama
Myszka
trzymam kciuki za obrót synka:-)
Adasza
mój w 35 tyg miał ok 2800 więc to chyba w miarę normalna waga, zresztą lekarz mi mówił że czasem główka tak szybko rosnie a potem stopuje więc głowa do góry;-)
Renatal
najważniejsze że masz opiekę lekarską i wszystko jest pod kontrolą a jeśli cc jest konieczne to nie ma wyjścia
Pasażerka
mam nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy, ale współczuje częstych wizyt bo sama nie mam już sił wychodzić z domu
Karina
super że wyniki ok:-)

a ja jutro wizytuję ciekawe jak szyjka czy już coś puszcza;-)

zdaje się że mój maluszek będzie DUŻY :) Po usg:
35 tydzień
waga: 2700
i to co najbardziej mnie przeraża śr.główki: 9,2cm ! :szok:
I jeszcze 5 tygodni przed nami... jak mu bańka będzie tak szybko rosła, to 10 -centymetrowe rozwarcie nie pomoże.
adasza bedziesz pierwszą , której rozwarcie przekroczy 10 cm;-)dasz radę

Dziękuję za słowa otuchy. Powiem Wam szczerze że wizja CC mnie naprawdę przeraża, aż mi się płakać chce tak się tego boje. No ale zobaczymy jak to będzie jeszcze mamy troszkę czasu.
kochana trzymam &&& zeby maluch się jeszcze odwrócił!!:tak:

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące jutro.

Ja dzisiaj po usg a wizyta u lekarza i pobranie wymazu w środę.
To więc tak "mały" waży na dzień dzisiejszy (35 tydzień 2 dni) 3150! Udało mu się ostatnio obrócić i jest główką w dół. W pierwszej chwili bardzo się ucieszyłam bo pomyślałam, że będzie sn. Ale Pani doktor sprowadziła mnie na ziemię:wściekła/y:. Serduszko bez zmian ale miedniczka znowu urosła i to dużo. Nie możemy czekać z porodem do terminu i trzeba przyśpieszyć poród. Po cc nie można podawać leków na wywołanie tak więc 29 marca będzie cc :-(. A AFI wciąż wysokie 20,5 ale mniejsze niż było.

Nie martw się Renatal! jesteś pod kontrolą lekarza i skoro trzeba ciąć wcześniej to będzie dobrze!! Dobry Anioł czuwa nad Wami więc uszy do góry
ja właśnie po wizycie u kardiologa...lekarka stwierdziła że tętno jest za wysokie, nawet jak na ciążę i do tego jakieś szmery w sercu, dostałam skierowanie na Holtera, echo serca, leki na obniżenie czynności serca czy coś takiego...i tak się teraz będę praktycznie codziennie bujać do przychodni a nie mam już na to siły, 9 miesiąc daje już mi trochę w kość:/
o rety to się biedaku nachodzisz... dobrze , ze choc pora roku sprzyja spacerom

My po wizycie. Wszystkie wyniki OK, serducho bije. Nie mam pojęcia ile Julcia waży, bo lekarz ma dupne usg, więc sprawdza tylko bicie serduszka. Co do aktywności dzidzi, to powiedział, że jeśliby się takie długie "przerwy" powtórzyły, to najlepiej jechać na KTG. Dostałam chyba teraz skierowania na wymaz i jakieś badania krwi (wszystko mają w systemie, więc nawet nie wiem na co:)) i kolejna wizyta za trzy tygodnie. O ile dotrwam ;-) A i od ostatniej wizyty jest +2,5 kg, więc w sumie jest +8:zawstydzona/y:
oj , ale zazdroszcze tych 8 kg;-)

reklama
Adasza-nie mysl na zapas o duzej glowce, pamietaj ze te pomiary sa takie orientacyjne.
Myszka-jeszcze jest troche czasu wiec spokojnie, ja tez wole rodzic SN wiec wiem co czujesz.
Renatal-powiem CI ze u nas AFI uwazane za normalne to od 5 do 25 wiec moze nie jest az tak wysokie. Trzymamy kciuki za 29 marca.
Pasazerka-trzymaj sie kochana, juz jestesmy blisko.
Karina-gratki udanej wizyty.
Gochson, Robaczek-trzymam kciuki.
Ja dzis mialam krotka wizyte, wszystko okey, pobrali wymaz na paciorkowca. Lekarz mnie bardzo optymistycznie nastroil, powiedzial ze dzidzia sie pieknie nosi, wszystko super wyglada, glowka dobrze ulozona i ze przewiduje latwy porod, OMG myslaam ze go wycaluje za ta prognoze :-D Mam nadzieje ze sie nie pomyli. No i powiedzial ze przy drugiej ciazy jak bede chciala to mozemy umowic sie na porod w dowolnym terminie zaczynajac juz od 40 tygodnia, ale ja wam powiem ze chyba poczekam tak do 41 tygodnia, moze maly sam zechce wyjsc. Indukacja ma wiele zalet ale jest dlugim procesem, a ja juz nie chce tak dlugo rodzic jak poprzednio.

Do góry