reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

zdaje się że mój maluszek będzie DUŻY :) Po usg:
35 tydzień
waga: 2700
i to co najbardziej mnie przeraża śr.główki: 9,2cm ! :szok:
I jeszcze 5 tygodni przed nami... jak mu bańka będzie tak szybko rosła, to 10 -centymetrowe rozwarcie nie pomoże.

reklama
myszka- to będziemy trzymać kciuki by synek zmienił jeszcze zdania i się przekręcił tak jak mamusia chce :tak: pamiętam jak raz na praktykach przyjechała babeczka na umówione cc i zrobili usg i okazało się ,że maluch się przekręcił i powrót do domku i oczekiwanie na SN ,była w niezłym szoku :szok: także różnie bywa, nadzieja jeszcze jest ;-)
adasza- 2700 na 35tydzień to nie aż tak strasznie dużo ;-) super, że wszystko ok :-)

Dziękuję za słowa otuchy. Powiem Wam szczerze że wizja CC mnie naprawdę przeraża, aż mi się płakać chce tak się tego boje. No ale zobaczymy jak to będzie jeszcze mamy troszkę czasu.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące jutro.

Ja dzisiaj po usg a wizyta u lekarza i pobranie wymazu w środę.
To więc tak "mały" waży na dzień dzisiejszy (35 tydzień 2 dni) 3150! Udało mu się ostatnio obrócić i jest główką w dół. W pierwszej chwili bardzo się ucieszyłam bo pomyślałam, że będzie sn. Ale Pani doktor sprowadziła mnie na ziemię:wściekła/y:. Serduszko bez zmian ale miedniczka znowu urosła i to dużo. Nie możemy czekać z porodem do terminu i trzeba przyśpieszyć poród. Po cc nie można podawać leków na wywołanie tak więc 29 marca będzie cc :-(. A AFI wciąż wysokie 20,5 ale mniejsze niż było.

myszka maluch ma jeszcze trochę czasu i pewnie się zdąży obrócić, trzymam kciuki;) nie stresuj się na zapas!
adasza fajnie że u Was wszystko gra!
ja właśnie po wizycie u kardiologa...lekarka stwierdziła że tętno jest za wysokie, nawet jak na ciążę i do tego jakieś szmery w sercu, dostałam skierowanie na Holtera, echo serca, leki na obniżenie czynności serca czy coś takiego...i tak się teraz będę praktycznie codziennie bujać do przychodni a nie mam już na to siły, 9 miesiąc daje już mi trochę w kość:/

myszka - gratki wizyty:) może jeszcze maluch się odwróci:tak:
adasza - gratki usg:)
renatal - najważniejsze żeby maluch był jak najbezpieczniejszy przy porodzie:tak:
pasażerka - oby wszystko wróciło do normy po ciąży, a te kilka tygodni na pewno dasz radę wytrzymać:tak:

My po wizycie. Wszystkie wyniki OK, serducho bije. Nie mam pojęcia ile Julcia waży, bo lekarz ma dupne usg, więc sprawdza tylko bicie serduszka. Co do aktywności dzidzi, to powiedział, że jeśliby się takie długie "przerwy" powtórzyły, to najlepiej jechać na KTG. Dostałam chyba teraz skierowania na wymaz i jakieś badania krwi (wszystko mają w systemie, więc nawet nie wiem na co:)) i kolejna wizyta za trzy tygodnie. O ile dotrwam ;-) A i od ostatniej wizyty jest +2,5 kg, więc w sumie jest +8:zawstydzona/y:

Myszka gratulacje! Z tym położeniem to może poszukaj ćwiczeń na zmiane pozycji dziecka na główkową, czytałam o nich i położna w SR tez je polecała, a nóż pomogą...

Adasza gratulacje, nie martw się rozmiarem główki ;))

Renatal
szkoda że cc ale ważne żeby synek urodził sie bezpiecznie :)

Pasażerka
oby leki Ci szybko pomogły i nie było problemów z serduchem!

Karkina gratuluję wizyty, mój lekarz też nie waży nigdy Mai...też ma +8kg i ja się z tego cieszę, Ty też powinnaś ;)

reklama
Myszka gratulacje! Z tym położeniem to może poszukaj ćwiczeń na zmiane pozycji dziecka na główkową, czytałam o nich i położna w SR tez je polecała, a nóż pomogą...

Adasza gratulacje, nie martw się rozmiarem główki ;))

Renatal
szkoda że cc ale ważne żeby synek urodził sie bezpiecznie :)

Pasażerka
oby leki Ci szybko pomogły i nie było problemów z serduchem!

Karina gratuluję wizyty, mój lekarz też nie waży nigdy Mai...też ma +8kg i ja się z tego cieszę, Ty też powinnaś ;)

Do góry