reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Tak czytam i czytam i sie dziwie niedawno mialy po kilka milimetrow a teraz waza po 2 kilo:) Gratuluje ponad 2 kilowego bobasa, to pewnie bedzie wazyl cos kolo 5 przy porodzie, brawo dla mamy, ktora tak intensywnie dostarcza substancje odzywcze:-D

Lene ginka szyjki tym razem nie badała, w sumie byłam zdziwiona ale z drugiej strony ja z szyjką nie miałam problemów jak do tej pory, ma ja oglądać na następnej wizycie.

Iza
ja się wręcz troche martwiłam że mam tylko 6kg ale lekarka mówi że super i jest OK.

mamma_mia
nie martw się zakazami od gina, pewnie chce byc ostrożny, moim zdaniem długość Twojej szyjki jest jak najbardziej OK, mi lekarz tłumaczył że z biegiem ciąży szyjka sie fizjologicznie będzie powoli skracać, ale Ty masz jeszcze długą. ;-) Super że wiesz ile maluszek waży...tez bym chciała wiedzieć, ale pewnie podobnie do Twojego bo mój niewiele młodszy :happy:

Paulusia powodzenia!

Julianna mamamia gratuluję udanych wizyt!!
mamamia a może w 32 tygodniu to waga jest akurat. Każda z nas ma w innym tygodniu wizyte i inaczej dzieciaczki ważą. Ja się martwiłam że mój synek za dużo waży w 30tyg 1455g.

mój gin ustalił mi wizyte za 4 tygodnie, ciekawa jestem dlaczego nie mam cześciej jak wizyt jak Wy;/

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:) czekamy na wieści jak reszta dzieciaczków rośnie;)

g-agnes w poprzedniej ciąży miałąm ustalane wizyty co 3-4 tygodnie do samego końca. Bywałam czesciej ze wzgledu na zatrucie ciazowe.
Zauważyłam , ze co lekarz to inna "polityka"

mama_mia- kurcze 2 kg to już niezły dzidziuś:-) ja bym się bardzo cieszyła, gdybym była już na tym etapie:-) Zastanawia mnie tylko ten Duphaston, bo mi lekarz mówił, że jego podaje się tylko do pewnego momentu ciąży, a potem jak już łożysko się ukształtuje to nic tu po nim:-p

reklama
Jestem po wizycie:-D
Córunia pozostaje córunią i potwierdził to już drugi lekarz:tak::-) Jednak będzie różowe łóżeczko:-) Wszystko dobrze młoda fika tylko mam bakterie i muszę żuravit brać.
Iza mam pytanko bo glukoza mi wyszła 77 na czczo i 121 po 1h i 128 po 2h tak dziwnie nie??
edit: mam pytanko bo gin kazał mi brać żuravit a patrzyłam w domku mam urosept czy mogę go brać zamiast żuravitu??

Ostatnia edycja:
Do góry