reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

sonisia - no i widzisz - super wieści!!! Cieszymy się bardzo, że to nie ta szpo... coś tam :-p A Bruno to tylko akrobata mały :-) I ile zdjęć dostałaś - zazdroszczę! :-p i filmik jeszcze - o nie! :-p:laugh2:

Julianna - i tutaj extra wiadomości :tak: Jupppiiiiii!!! i tylko 6kg na plusie... to trzeba się cieszyć :tak:

izka
- jak wyniki glukozy?

mama_mia - duże dziecie :-) A szyjka 3,9 - to super! Moja krótsza i lekarz mówił, że ok.

Paulusia
- gratki udanej wizyty! :happy: I żurawit i urosept można łykać w ciąży. Ale czy zamiast - to nie wiem???

reklama
Julianna – gratuluję udanej wizyty:-) dobrze, że będziesz mogła już się troszkę poruszaćJ u mojego gina też jest ten sam problem z USG – ostatnio jak miałam wizytę, to się musiałam bardzo wpatrzyć w monitor żeby coś zobaczyć;)
Mama_mia – gratuluję wizyty:-) bobas Ci rośnie jak na drożdżach;)
Paulusia – gratuluję udanej wizyt:-)

Paulusia-te wyniki glukozy sa wszystkie w normie ale dlaczego ten trzeci jest wyzszy od drugiego to nie mam pojecia, musisz zapytac lekarza, ja sie nie znam na diagnozowaniu. Jesli chodzi o zuravit-jesli zapisal na drogi moczowe to mysle ze bez problemu mozesz pic urosept. I jedno i drugie jest na bakterie w moczu, zuravit czy tez zurawine w dowolnej postci bo ma duzo witaminy C, zakwasza mocz i wyplukuje bakterie. Urosept jest na bazie ziol ktore odkarzaja drogi moczowe i dzialaja moczpednie. I jedno i drugie jest okey ale mechanizm dzialania nieco inny. Niekotrzy twierdza ze zuravit na nich lepiej dziala. Mozesz pic urosept a jak stwierdzisz ze nie pomaga to sie mozesz przerzucic na zuravine.
Julianna-ja tez na poczatku sie martwilam czy moja waga nie jest zbyt mala ale lekarz mowil ze super wiec to nie jest problem. Choc teraz troche nadrobilam i mam juz +7. Tak jak w pierwszej ciazy zaczynam przybierac mocniej w trzecim trymestrze.
A ja dostalam wlasnie wyniki, sa w normie, UFFFFFFFFF. Naprawde nie wiem skad to podwyzszenie sie wzielo, stres? pudelko ptasiego mleczka? nie wiem, mam wizytke 15 lutego to pociagne gina za jezyk. Ale fakt ze slodycze sobie odpuscilam w ostatnim tygodniu, czasem male ciasteczko owsiankowe z rodzynkami.

Witajcie :-)
My po wizycie i wszystko ok :tak: Tosia waży 1512g wg usg i średni termin wychodzi na 8 kwietnia, gdyż jak zwykle nóżka zaniża główkę tzn nóżka na 23 marca, a główka 12 i 19. Przekręciła się główką w dół i pewnie już tak pozostanie ,co oczywiście mnie cieszy :-) ślicznie było widać twarzyczkę i mogłabym tak patrzeć i patrzeć :-D a z ciekawostek to na wadze ubyło mi równo 1kg, czyli mam teraz 65,5 (dwa tyg temu 66,5) i jestem całe 4,4 kg do przodu ;-) położna się ze mnie śmiała, że to przez zmiane fryzurki :-D następna wizyta tradycyjnie za 2 tyg, ale wcześniej ,bo 8-mego mamy jeszcze badanie przepływów w invictie ( taki standard po usg genetycznym i połówkowym) więc dam znać czego tam się dowiemy ;-)
mama_mia- może taki urok tego usg ;-)mi w wejherowie w szpitalu w40tc wyszło ,że Ninka niby ma 4kg a urodziła się 10dni później 3,7 kg także tym się nie martwimy ;-) ale faktycznie przodowniczką jesteś :-)
a tu taki link może będzie pomocny
https://www.babyboom.pl/forum/luty-2012-f417/waga-dziecka-w-ciazy-zakresy-55845/

julianna- gratulacje udanej wizyty:-)a co do wagi to lepiej czasami nie wiedziec hehhe, moja kuzynka urodziła w tym tyg Maję, która ważyła 4600. ta moja kuzynka też nigdy nie miała pomiarów wagi z usg, ale to chyba dobrze, bo jakby wiedziała, że to taki wielkoludek będzie to pewnie byłaby przerażona na samą myśl o porodzie SN:-)
mamma- mia - Twój maluch to rzeczywiście dobrze odzywiony, ale fajnie będzie całowac takie pulchniutkie nóżeczki:-)

agata89- gratki, no i powodzenia na tym badaniu w inviccie:-) dzięki za link z wagą bo ja cały czas myślę, że moje kruszynki będą malutkie, ale widzę, że w 30 tyg ważą mniej więcej tyle ile Wasze jedynaki- to pocieszajace:-)

paulusia- gratki:-) ja też miałam brac urosept jak miałam bakterie, a żurawit lekarka mówiła, że można tak profilaktycznie brac nawet jak się nie ma tych bakterii- tak więc myslę, że skoro Ty owe bakterie posiadasz to nawet dobrze jak będziesz łykac urosept:-)

reklama
Do góry