reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

sonisia - no i widzisz - super wieści!!! Cieszymy się bardzo, że to nie ta szpo... coś tam :-p A Bruno to tylko akrobata mały :-) I ile zdjęć dostałaś - zazdroszczę! :-p i filmik jeszcze - o nie! :-p:laugh2:

Julianna - i tutaj extra wiadomości :tak: Jupppiiiiii!!! i tylko 6kg na plusie... to trzeba się cieszyć :tak:

izka
- jak wyniki glukozy?

mama_mia - duże dziecie :-) A szyjka 3,9 - to super! Moja krótsza i lekarz mówił, że ok.

Paulusia
- gratki udanej wizyty! :happy: I żurawit i urosept można łykać w ciąży. Ale czy zamiast - to nie wiem???

reklama
Julianna – gratuluję udanej wizyty:-) dobrze, że będziesz mogła już się troszkę poruszaćJ u mojego gina też jest ten sam problem z USG – ostatnio jak miałam wizytę, to się musiałam bardzo wpatrzyć w monitor żeby coś zobaczyć;)
Mama_mia – gratuluję wizyty:-) bobas Ci rośnie jak na drożdżach;)
Paulusia – gratuluję udanej wizyt:-)

Paulusia-te wyniki glukozy sa wszystkie w normie ale dlaczego ten trzeci jest wyzszy od drugiego to nie mam pojecia, musisz zapytac lekarza, ja sie nie znam na diagnozowaniu. Jesli chodzi o zuravit-jesli zapisal na drogi moczowe to mysle ze bez problemu mozesz pic urosept. I jedno i drugie jest na bakterie w moczu, zuravit czy tez zurawine w dowolnej postci bo ma duzo witaminy C, zakwasza mocz i wyplukuje bakterie. Urosept jest na bazie ziol ktore odkarzaja drogi moczowe i dzialaja moczpednie. I jedno i drugie jest okey ale mechanizm dzialania nieco inny. Niekotrzy twierdza ze zuravit na nich lepiej dziala. Mozesz pic urosept a jak stwierdzisz ze nie pomaga to sie mozesz przerzucic na zuravine.
Julianna-ja tez na poczatku sie martwilam czy moja waga nie jest zbyt mala ale lekarz mowil ze super wiec to nie jest problem. Choc teraz troche nadrobilam i mam juz +7. Tak jak w pierwszej ciazy zaczynam przybierac mocniej w trzecim trymestrze.
A ja dostalam wlasnie wyniki, sa w normie, UFFFFFFFFF. Naprawde nie wiem skad to podwyzszenie sie wzielo, stres? pudelko ptasiego mleczka? nie wiem, mam wizytke 15 lutego to pociagne gina za jezyk. Ale fakt ze slodycze sobie odpuscilam w ostatnim tygodniu, czasem male ciasteczko owsiankowe z rodzynkami.

Witajcie :-)
My po wizycie i wszystko ok :tak: Tosia waży 1512g wg usg i średni termin wychodzi na 8 kwietnia, gdyż jak zwykle nóżka zaniża główkę tzn nóżka na 23 marca, a główka 12 i 19. Przekręciła się główką w dół i pewnie już tak pozostanie ,co oczywiście mnie cieszy :-) ślicznie było widać twarzyczkę i mogłabym tak patrzeć i patrzeć :-D a z ciekawostek to na wadze ubyło mi równo 1kg, czyli mam teraz 65,5 (dwa tyg temu 66,5) i jestem całe 4,4 kg do przodu ;-) położna się ze mnie śmiała, że to przez zmiane fryzurki :-D następna wizyta tradycyjnie za 2 tyg, ale wcześniej ,bo 8-mego mamy jeszcze badanie przepływów w invictie ( taki standard po usg genetycznym i połówkowym) więc dam znać czego tam się dowiemy ;-)
mama_mia- może taki urok tego usg ;-)mi w wejherowie w szpitalu w40tc wyszło ,że Ninka niby ma 4kg a urodziła się 10dni później 3,7 kg także tym się nie martwimy ;-) ale faktycznie przodowniczką jesteś :-)
a tu taki link może będzie pomocny
https://www.babyboom.pl/forum/luty-2012-f417/waga-dziecka-w-ciazy-zakresy-55845/

julianna- gratulacje udanej wizyty:-)a co do wagi to lepiej czasami nie wiedziec hehhe, moja kuzynka urodziła w tym tyg Maję, która ważyła 4600. ta moja kuzynka też nigdy nie miała pomiarów wagi z usg, ale to chyba dobrze, bo jakby wiedziała, że to taki wielkoludek będzie to pewnie byłaby przerażona na samą myśl o porodzie SN:-)
mamma- mia - Twój maluch to rzeczywiście dobrze odzywiony, ale fajnie będzie całowac takie pulchniutkie nóżeczki:-)

agata89- gratki, no i powodzenia na tym badaniu w inviccie:-) dzięki za link z wagą bo ja cały czas myślę, że moje kruszynki będą malutkie, ale widzę, że w 30 tyg ważą mniej więcej tyle ile Wasze jedynaki- to pocieszajace:-)

paulusia- gratki:-) ja też miałam brac urosept jak miałam bakterie, a żurawit lekarka mówiła, że można tak profilaktycznie brac nawet jak się nie ma tych bakterii- tak więc myslę, że skoro Ty owe bakterie posiadasz to nawet dobrze jak będziesz łykac urosept:-)

reklama
Do góry