reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
teraz doczytałam :) masz rację! będę starała się leżeć, puszczę sobie szum morza na youtube i będę sobie wyobrażać jakieś Bora-Bora czy inny Cypr :)

afi pisze z automatu, bo wiem, ze sporo dziewczyn zazywa nospe ( ja osobiscie mam uraz po tym jak raz wzielam do ust, chemia zaczela mi sie juz rozpuszczac w przelyku - cos obrzydliwego i subiektywnie stwierdzilam, ze to nie dla mnie ), ale jak kivinko zapyta, dopyta swojej gin to bedzie wiedziec :) a pomysl z bora bora super :D
ja ostatnio wyobrazalam sobie ze mieszkam w Tajlandii i chodze na plaze z malym :) w ogole jak wyobrazam sobie malego to jakos mi sie lzej robi :)

laseczki gratuluje wizyt:)
agata, ja przytyłam 3 kilo..w dwa tygodnie..znaczy misiac temu było 67,2 po swietach w szpitalu 65,7 a teraz waga pokazała 68,8..hihi pewnie im sie baterie wyczerpuja;) zapytałam położnej o ten przyrost i powiedziała, że w pewnym momencie nastepuje taki moment, że jest skok wagi:)
laski a czemu isoptin wyklucza karmienie piersią? czy coś źle zrozumiałam?

kivinko
user-offline.png
ja z szyjką mam tak samo.Moja ma 1,9cm.Też mogę rodzić w każdej chwili.Lekarze puszczają nas do domu ze wg. na to iż lepiej dla psychiki leżeć w domu niż w szpitalu.Ja od dzisiaj biorę leki rozkurczowe.Z moją p.dr.mam stały kontakt telefoniczny.

kivinko a ja sądzę, że gdyby sytuacja była bardzo poważna to ginka położyłaby Cię w szpitalu i kropka...a tak może samo leżenie będzie ok , więc ucha do góry! a powiedziała to tak "drastycznie" aby Cię trochę postraszyć może i abyś z tego łóżka nie wychodziła... tak sądzę..w każdym razie jeśli poczujesz , że coś jest nie tak w każdej chwili sama pojedź do szpitala. Najważniejszy teraz Twój spokój.
Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie krótko szyjkowe mamki... a swoją drogą ja też umieram z przerażenia, bo wizyta za 4 dni a brzuchol ciągnie do dołu masakrycznie i do tego cały czas mam takie kłucia w pochwie chyba....:baffled: więc ciekawe jak tam moja szyja to znosi

Ja miałam w środę wizytę. Muszę się przyzwyczaić do nowej lekarki, bo tej poprzedniej już nie ma. Odebrałam wyniki badań - w moczu dość liczne bakterie. Zleciła mi posiew moczu - do tygodnia mają być wyniki. Dodatkowo pobrała wymaz z pochwy - też wyniki do tygodnia. Mam nadzieję, że nic nie wyjdzie :no: No i rośnie mi poziom leukocytów - 3 tygodnie temu 12,5 teraz 13,4. Co to oznacza ?

reklama
Gochson podwyższone leukocyty to najczęściej podłoże infekcyjne - jakaś grypa, coś nie tak w układzie moczowym. Organizm wtedy produkuje więcej komórek obronnych, czyli właśnie leukocytów. Poza tym może to być nawet od dziury w zębie , więc nie stresuj się :) Tylko w skrajnych przypadkach jest to coś poważniejszego, dla świętego spokoju skonsultuj z ginem!

Do góry