MamiDO-gratki wizyty, nie przejmuj sie ta waga, ja tez ciagle zapominam sie o to spytac a potem przychodze do domu, porownuje wyniki z Alusia i
przypominam sobie o tej wadze...
Kivinko-ladna waga coreczki! gratki. A co do lekow-jesli masz wade serca, to lekarka madrze robi ze nie daje ci byle czego-pamietaj ze zadne choroby nie sa az tak powazne jak choroby sercowe wiec tutaj ostroznosc powinna byc maxymalna. No-spa jest na skurcze wiec jak ich nie masz to po co ja brac?
Edytka-ja tez juz coraz czesciej mysle ze to juz tak blisko, moj termin jest na za 12 tygodnie ale teoretycznie moge sie juz rozpakowac za 9-10 tygodni to w zasadzie dwa miesiace zostaly zeby wszystko przygotowac do konca, wbrew pozorom to nie jest az tak duzo.
Pauletta-hehe, fajny ten spec z tv :-) Kasiagaw-wg tych kryteriow to moje dziecko juz na pewno bedzie chodzic i mowic jak sie urodzic, ja jestem wiecznie poddenerwowana czyms ale to juz taka natura...trzeba za wszelka cene unikac stresowych sytuacji i ludzi ktorzy je tworza
Afi- TSH (norma 0,25-4,5), ft3(norma 3,9-7,3), ft4 (11,5-21). Przy czym w ciazy w zaleznosci od trymestru te wyniki sa ciut inne (raczej wyzsze). Ja tez badalam wszystkie te hormony bo mam cala rodzine z chorobami tarczycy wiec sprawdzam regularnie i mialam w normie poki co. TSH sie mierzy zeby sprawdzic czy jest niedoczynnosc tarczycy, a ft3 i ft4 to wolna frakcja hormonow tarczycy-jak ich poziom jest za wysoki to jest nadczynnosc a jak za niski to niedzoczynnosc (odwrotnie niz TSH). Twoj wynik nie wyglada mi na jakis straszliwy, ja tez mam zawsze w gornej granicy to TSH ale poki co lekarz nie kazal nic z tym robic, poki jest w normie to jest w normie. Jak cos jest w normie to sie tego nie leczy. Moze ginka na wszelki wypadek chciala zobaczyc te wolne frakcje zeby miec szerszy obraz Twojej tarczycy. Ft3 i ft4 po prostu powiedza wiecej na temat tego czy masz niedoczynosc czy nie.
A co do manii lykania no-spy w PL mam podobne zdanie do Ciebie, nie wiem czemu wszyscy sobie ta no-spe aplikuja jak cukierki. CO prawda jest to lek z niewielka ilosci efektow ubocznych ale jakos tak strasznie powszechne jest mam wrazenie naduzywanie tego leku.
Gochson-wysoki poziom leukocytow wskazuje na stan zapalny, pewnie od tego pecherza.