reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarzy/położnych , usg , badania i inne

I ja po KTG...
Zapisaly sie skurcze ale nie takie zupelnie porodowe...aczkolwiek czuje je teraz bardziej... Jak sie nie rozkreci nic do nd to w nd do szpitala mam sie wstawic...
chyba zaraz zaczne je liczyc...:eek:

reklama
Dziewczyny jak odczuwacie te skurcze ja man raz na jakis czas uczucie naprężenia brzucha z gory i bóli jakby miesiączkowych w dole brzucha ale malo bolesne poprostu odczuwalne i przez caly dzien kilka razy takie cos czuje

KASIULA tylko spokój Cię uratuje, co ma się dziać to już może jesteś w 38 tygodniu. głęboko oddychaj, weź ciepłą kąpiel i czekaj na rozwój sytuacji. Mogą to być tylko skurcze przepowiadające, ale może też już się zacząć. musisz czekać na rozwój sytuacji. Trzymam mocno kciuki&&&

Antybiotyk mam dostać podczas porodu. W karcie ciąży mam zaznaczone, ale na pewno na wszelki wypadek sama im powiem w szpitalu.
Też od jakiegoś czasu mam w nocy takie skurcze/bóle jakbym miała dostać okres,
Zapis KTG prawidłowy. Mało miejsca już w brzuchu :)

Ja z rozwarciem na 2 palce i po wczorajszym masazu szyki (wcale nie takim bardzo bolesnym:)) nadal w dwupaku. Skurcze byly wczoraj silne, dzisiaj rano nic a teraz sa ale wydaje mi sie ze lzejsze niz wczoraj, wciaz nieregularne. Dolina jakas:/

W poniedziałek do szpitala mnie kładą i chyba wywoływać będą albo poobserwują. Dziś skurcze jakieś na ktg zaczęły się pokazywać to może samo się ruszy. Tylko szyjka długa i coś się skracać nie chce.

reklama
coraz więcej Maluszków się wykluwa :tak:
ja po czwartkowej wizycie, wszystko okej, główka bardzo nisko, jak mnie badała to myślałam, że odlecę z tego fotele, aż mówi, że już mnie nie będzie męczyć, wód coraz mniej, mam się dowadniać pijąc dużo, tera czekamy żeby wszystko ładnie się sklarowało :tak: 16.12 pierwszy termin, a to już w poniedziałek :-D

Do góry