reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
U mnie w mieście usg 3d,4d kosztuje 200zł.
Czy o ilości takich usg decyduje lekarz czy my same?
Ja dziś ide po skierowanie na badania. Cikeawa jestem czy lekarz bedzie chciał sprawdzić przez usg czy wszystko jest w porządku.
Wczoraj skończył mi sie duphaston muszę się z nim skonsultować czy powinnam go jeszcze brać.

vilmaq betka zawsze uspokaja... ;- ) Nie musisz byc na czczo, także oszam sniadanko i ruszaj na badanie, a za dwa dni powtórz ;-)
Ja mam te badania prenatalne dopiero 01.10 i juz wariuje, a na wizyte pojde dopiero 03.10. Miesiąc czekania! Oszaleje! Jeszcze jestem niezaspokojona ostatnia wizyta... Ani nie słyszałam serduszka, ani nie wiem ile ma długośc, bo lekarzowi sie USG zacieło... Ehhh :(

vilmaq
user-online.png
powtórz dobrze dziewczyny radzą.
augustynka
user-online.png
-mnie pewnie też czeka takie badanie,bądę trzymała kciuki za Ciebie.

Ja mam kolejne USG razem z badaniami prenatalnymi 20 wrzesnia, jeszcze tyle czasu!:( Juz bym chciala zobaczyc malenstwo na monitorze i dowiedziec sie, ze wszystko w porzadku. Ostatnio mialam USG ponad 2 tygodnie temu i wydaje mi sie , ze to bylo baaardzo dawno temu. Teraz bedzie to 10 tc i lekarz ma juz okreslic plec:)

Ja mam kolejne USG razem z badaniami prenatalnymi 20 wrzesnia, jeszcze tyle czasu!:( Juz bym chciala zobaczyc malenstwo na monitorze i dowiedziec sie, ze wszystko w porzadku. Ostatnio mialam USG ponad 2 tygodnie temu i wydaje mi sie , ze to bylo baaardzo dawno temu. Teraz bedzie to 10 tc i lekarz ma juz okreslic plec:)

o jacie, na jakie usg idziesz że w 10tym tyg będzie lekarz płeć określał??

Też mnie to zdziwiło, ale przed chwilą czytałam, że na USG prenatalnym między11-13 tc, czasem faktycznie można już określić płeć...

reklama
A potem wychodzi że zamiast chłopczyka jest dziewczynka i odwrotnie.
Uważam że się nie da jeszcze. Któraś pokazywała różnice płci z poszczególnych tygodni i na tym etapie czyli 10tc było to niemożliwe bo obie płcie były identyczne.

Do góry