reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
A my wizytowałyśmy dziś :-) ale oczywiście jutro będziemy trzymać kciuki za wszystkich :tak:
Tosia jest Tosią i waży 520g , lekarz stwierdził ,że mogłaby nieco więcej jak na swoje wymiary, ale pewnie jeszcze nadrobi i nie ma się co przejmować, a poza tym nie każdy musi być wielkoludem, z serduchem wszystko ok, a to najważniejsze :tak: mała generalnie była niezbyt ruchliwa w czasie badania ,ale udało nam się troszkę na nią popatrzeć :-) tylko łożysko mam na przedniej ścianie i nici z pięknych fotek w 3d ,bo większość zasłania i zniekształca ale bez nich też przeżyję :-D za tydzień mamy wizytę u naszego prowadzącego więc niebawem zawitam tu ponownie ;-)

agata89
user-offline.png
-gratki za wizytę i odpoczywaj jak najwięcej:-)

Lila to dalej Lila, na szczescie nic miedzy nozkami nie wyroslo:p nie wiem ile mierzy, ale wazy 640 gram czyli nadrobila swoja niedowage i teraz jest juz w normie:))))) przekrecila sie juz glowko do dolu. W dalszym ciagu mam brac zelazo, bo sie moge przewrocic z oslabienia jak to powiedzial pna doktor i koniecznie kazal brac jod i sie dziwil ze jak to moge o tym nie wiedziec, ze to bardzo wazne, bierzecie jod?

Dziewczyny gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!!
Ziewaczka- w zestawach witamin dla ciężarnych jest jod:tak:-on jest bardzo ważny, bo jest ściśle związany z tarczycą, która w ciąży potrafi dużo "nabroić", a Ty chyba miałaś jakieś kłopoty z tarczycą z tego co pamiętam? W takim wypadku, to lekarz powinien Ci dokładnie powiedzieć co masz brać.:sorry2:

reklama
U nas nie za dobrze :(
Odebrałam wyniki przed wizytą u prowadzącej i okazało się, że mocz- masakra. Przepisała mi antybiotyk Minural, oprócz tego Apivaginum no i preparat z Żurawiną. Mam w moczu moczany bezpostaciowe i liczne bakterie :( :(
Do tego okazało się, że wynik z glukozy podchodzi pod granicę normy i muszę stosować dietę dla cukrzyków :(
Dodatkowo nadżerka!!!
Neutrogeny i białe krwinki znacznie powyżej normy.
Jestem załamana:( Słyszałam serduszko małej, ale usg nie było robione więc tylko tyle wiem, jeśli chodzi o nią :(

Do góry