reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Bunny uszy do góry babo!!! w macicy jest piekny mały punkcik , ktoremu niedłuygo bedzie bic serducho!!!Moja kolezanka w 9 tc poszła na usg. Mialo byc juz serce a tam zaledwie pusty pecherz płodowy,Nie pojechała na łzyeczkowanie tylko poczekała pare dni i okazało sie , zd dzidzia jest!!!
za myche tez trzymam kciuki!!!

reklama
Bunny mycha póki nie ma jednoznacznej negatywnej "diagnozy" trzeba być dobrej myśli dopóki jest nadzieja. Wierzę, głęboko wierzę że to tylko kwestia czasu i za chwileczkę dosłownie będziecie się szalenie cieszyły.

Bunny kochanie nie zaamuj sie! moja ciaza byla i jest o 3 tyg mlodsza niz wychodzi z moich obliczen i wg ostatniej @, dlatego testy pozno wyszly a i lekarz tez nic na poczatku nie widzial. Kochana jestesmy z Toba i wierz mocno, do piatku niedaeko

Bunny nie trac nadziei bo ona umiera ostania. Ja w pierwszej ciąży miałam 3 tyg rozbieżności. Termin z ostatniej miesiączki 12 marzec a z usg 30. Urodziałam 29!! 3mam mocko kciuki za Twoja fasolkę!!

Innym gratuluje serduszek i pieknych pecherzyków!!

bunny jeszcze nie wszystko stracone, zaraz doczytasz dlaczego
26 lipca wyszedł mi test pozytywny
2 sierpnia z powodu plamień wylądowałam u gina i się okazało że jest ciąża, ale dużo młodsza - dostałam luteine ale lekarz powiedział ze moze byc różnie i ma się nie nastawiać i ze mam przyjść za 3 tygodnie
8 sierpnia poszłam do zaprzyjaźnionego gina prywatnie (bo wypadł ze mnie "kawałek" tkanki), udając że to moja pierwsza wizyta i okazło się że ciąża się nie rozwija, gin kazał przyjść w piątek 12 sierpnia i gdyby dalej nie było zmian to miałam dostać skierowanie na łyżeczkowanie
12 sierpnia poszłam jak na ścięcie (tez prywatnie) i... usłyszałam serduszko
okazało się że dziecko jest tylko o 1 dzień młodsze niz wskazywała na to data ostatniej @
oprócz tego okazało się że zarodek jest w innym miejscu...
wyszło na to ze była ciąża dwujajowa: en nierozwijający się zarodek "wyleciał" a tego drugiego nikt nie widział wcześniej bo nikt go nie szukał
wyszłam stamtąd ze łzami w oczach bo się nastawiałam na najgorsze
23 sierpnia poszłam na wizytę już na nfz tak jak się umawiałam z ginem i wszystko było oki z dzieckiem ale okazało się że w macicy oprócz zarodka jest krwiak
dalej jestem na luteinie, magnazie i nospie
plamienia wynikaja prawdopodobnie z tego że z krwiaka saczy się krew, ale wg mojego gina to dobrze, ze krew wypływa (ale ja za każdym razem jestem bliska zawału)
następna wizyta 20września i czekam na nią z wielkim napięciem
mdłosci raz wieksze raz mniejsze , piersi bola itp
przyznaje szczerze ze bałam się już nieraz że to koniec, ale jak widać nic nie jest do końca przesądzone

przepraszam ze się tak rozpisałam, ale może komuś tym opisem pomogę i dodam troszke otuchy

Kochane jesteście moje kwietniowki!

Lelek pamiętam test Ci wyszedł chyba 43 dniu. Ale mi wyszedł normalnie dzień przed spodziewaną @ i właśnie to mi spokoju nie daje. Rycze caly czas aż goraczkę dostalam. Muszę sie uspokoić bo jeśli jakimś cudem dzidzia żyje to tylko jej za szkodzę.
Piotrek chcial przyjechać ale mu zabroniłam . Rozmawiać z nim przez telefon nie mogę bo jeszcze gorzej płacze a jak bym go zobaczyła to juz w ogóle bym sie rozkleiła na amen.

Bunny sprobuj zachowac spokoj (wiem ze latwo sie mowi...), ale tak jak to opisala przeciez Franky - WSZYSTKO jest jeszcze mozliwe :) Przeciez nie uslyszlas od lekarza nic ostatecznego. Postanow sobie po prostu, ze sie nie denerwujesz do piatku. Wierze, ze w piatek beda same dobre wiesci :)

reklama
Bunny86
user-online.png
Witam Was.Kochana ja mam miesiąc rozbieżności między terminami.Biorę duphaston ,no-spę.W piątek idę na USG i zobaczę czy nie ma krwiaków.Ja miałam 2 i plamiłam.Dzisiaj np. pobolewa mnie brzuch i też cała jestem rozchwiana.Wzięłam czopek scopolan i może przejdzie.Pozdrawiam serdecznie.

Do góry