reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

G_agnes- to podświetlanie pępowiny to usg dopplerowskie. Wydaje mi się, że badania o których mówimy, to te same które Ty masz robione- różnią się tylko długością trwania. Przyłożenie głowicy ultrasonografu i uzyskanie obrazu - to już badanie usg( bo fale musiały już przepłynąć, skoro jest obraz).Tak mi się przynajmniej wydaje.

reklama
agnes usg może być zarówno przez pochwę jak i prze powłoki brzuszne i to są usg. A że lekarz przykłada głowicę i widać dziecko na monitorze to to jest właśnie badanie usg. Ja mam od 9 tyg usg tylko przez brzuch, z mierzeniem, słuchaniem serca i oglądaniem dziecka i zawsze na stojąco ;) Wiadomo że nie ma co robic niepotrzebnie usg ale nie można mówić że usg szkodzi dziecku...

mama_mia gratuluje syneczka!!

Vilmaq kurcze no szkoda ze nie mialas tego USG :(

edytka78
mama nadzieje ze wszytskim sprawdzi sie płeć :) ale najwazniejsze zdrowe dzidziusie . Ja sie tylko boje ze sie w koncu moge pomylic a pozniej mnie pogonicie hahhaha :) gdzie pieprz rosnie . :-D

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) !!!!

Nikt cię gonić nie będzie. Ale to prawda Tomek się napalił na faceta. Ale przy rozmowach zawsze dodaje" jak będzie chłopak.." A dla mnie ważne że w ogóle będzie.

reklama
vilmaq nie dziwię ci się że się zdenerwowałaś po tej wizycie...ale może lepiej gina nie zmieniaj a tylko skonsultuj się z innym?mamamia i darucha gratuluję małych mężczyzn:tak: gagnes a czy "przykładanie głowicy do brzucha" to nie jest usg? według mnie tak! ja też mam na każdej wizycie i mały jest mierzony i słuchamy serducha;-) bo jeśli to nie jest usg to co?

Do góry