reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
po wizycie dzisiejszej
wiec pisze doktor sumienny wywiad zrobil i wogle starszy doktor i widac sumienny ;-) i 7 probek krwi mi pobrali i tylko za hiv zaplacilam 38zl a reszta byla w pakiecie ;-) mocz tez dalam ;-) a co do wizyty to 16 sierpnia mam genetyczne ;-) na 16 ;-)

dzidzia rosnie mowi ze jak na razie on tu tylko jedno widzi i serduszko bije ;-) nie slyszaam ale powiedzial ze na genetycznym uslysze ;-) a termin sie zmienil na 28 luty ;-) zmienil mi tabletki -witaminki ;-) te co mam probki zjesc a potem kupic inne ;-) a oto zdjecia wszystkich nie rozumiem ;-) szkoda ze na dziecku jakas ikonka jest ;-)
Zobacz załącznik 373650
dzidzia
Zobacz załącznik 373651wymiary
Zobacz załącznik 373652wykresy jakies ;-)
Zobacz załącznik 373653

cialko żołte

Ostatnia edycja:
Atan cuuuudo a oznaczenia sa takie.Wypisze wszystkie moze komus sie przydadza

CRL -długość ciemieniowo-siedzeniowa (odległość między główką a kością ogonowa)
BPD-wymiar dwuciemieniowy główki
FL -długość kości udowej
HC -obwód główki
AC-obwód brzuszka

Inne:
GS-średnica pęcherzyka ciążowego
AFI -indeks płynu owodniowego
ASP-akcja serca płodu

a ja niemam nigdzie asp ale lekarz ledwo co patrzyl na usg powiedzial ze serduszko bije ;-) ale nie widzialam ani nie slyszalam ale coz wazne ze bije powiedzial ze uslysze na genetycznym ;-) czyli 4 tygodnie czekania ;-)

To na pewno była @, wiem bo od zawsze mam bardzo regularne 28 dniowe cykle, może po prostu dzidzia szybciej rośnie ale to nie musi znaczyć, że sie szybciej urodzi. Termin z OM 03.03 termin z usg 24.02

Atan - cudo!:) mały wielki człowiek rośnie :) czemu genetyczne będziesz mieć za 4 tygodnie?

Atan a jak lekarz opisał Twój pęcherzyk ciążowy?? bo ja mam bardzo podobny do Twojego i powiedział, że jest o obrysach spłaszczonych, co grozi większym prawdopodobieństwem poronienia.Bardzo się wystraszyłam. Jestem w 9 tyg. Dzidzia ma 7 tyg i 12mm, a pęcherzyk 31mm. Teraz leżę i zażywam leki na podtrzymanie

moja dzidzia ma 8 tygodni i powiedzial ze wszystko ladnie rosnie i ze nawet wolno mi sie kochac z mezem dzidzia ma 13,5 mm a pecherzyk ciazowy 34mm

toskania niemartw sie ja wedle miesiaczki jutro zaczynam 10tydzien:-) wiec za tydzien kryzys u ciebie minie i bedzie dobrze:-)
ivi no bo to bedzie 12tc ;-) za 4 tygodnie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Atan, ale piękny maluch :tak:
toskania, postaraj się nie martwić. Wiem, że to trudne, ale pomyśl, że robisz juz wszystko co możesz, na nic więcej nie masz wpływu. Będzie dobrze!

Do góry