reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

aaaa zapomniałabym z wrażenia. Ja też byłam na wizycie. Tym razem u "mojego" gina prowadzącego (ostatnio - 2 tyg. temu byłam tylko na usg u takiego eksperta od określania płci). Pamiętacie że powiedział, że będzie córcia. Dzisiaj mój gin - nie wiedząc o "diagnozie" tamtego pyta znów co jest w domku. Na to ja że chłop, na to on że będzie córa. Powiedział, że na 100 % i nawet dał mi zdjęcie maleńkiej cipencji:-D
Maleńka wierciła się okropnie. Jest już duża i lekarz określił wiek ciąży na podstawie główki bo całej niuni jakoś nie złapał - taka wilelka:-D
fikała koziołki i i widzieliśmy jak otwiera buźkę i pije wody - łakomczuszek:-)
ale jestem szczęśliwa!!!

reklama
krolcia jak słysze o takich zachowaniach lekarzy to aż mną trzęsie. Co za idiota z tego lekarza. Brak kultury zupełnie. Widzi płeć ale nie powie?!!!! Jejku no aż mi się to w głowie nie mieści. Trudno zrozumieć takie zachowanie. Po co w ogóle wykonuje to usg??!!
Krolcia zmień lekarza i nie męcz się z nim bo twój spokój teraz najważniejszy. Idź na wizytę do innego i skonsultuj to badanie usg abyś była spokojna. Parametry rzeczywiście w normie więc nie martw się kochana. Nie daj się takiemu z równowagi wyprowadzić.

krolcia bardzo mi przykro bo takim zachowaniem tylko niepotrzebnie cie straszył. ten lekarz to dupek, może miał zły dzień. Tak czy owak nic go nie tłumaczy zachował sie karygodnie. Wiem jak to jest sama na początku ciąży ryczałam jak bóbr przez lekarza a mimo wszytsko malutki rozwija sie fantastycznie. Głowa do góry na pewno jest dobrze! Dla uspokojenia się możesz faktycznie poszukać innego lekarza. Wg mnie skoro pierwsze dziecko miało takie NT to po prostu taka już ich uroda i tyle. sama widzisz że dzieciątko masz całkiem zdrowe! Ten lekarz to cham i tyle.

Olcia gratuluję ci córeczki ! :D Bardzo się ciesze z tak dobrych nowin! Ale ty jesteś szczęściara, że teraz udało wam się mieć dziewczynkę! :) To jak imię wybrane??

Ostatnia edycja:
Olcia to super że Twoja wizyta przebiegłą jak należy, ( tym bardziej krolcia powinna "pożyczyć" od CIebie lekarza:)
Fajnie, że masz już potwierdzenie że to na 100% córunia:)

zdjęcia oczywiście wstawisz?:)

olcia możesz mi zdradzić na jaką kwotę mam się nastawić gdyby udało się mi zarejestrować? Czy tam ktoś odbiera telefon, czy jak. Znalazłam, że on tylko dwa dni w tygodniu przyjmuje...

za każdą wizytę płace 150 zł i nie ważne, czy jest usg genetyczne, cytologia...zawsze ta sama kwota.
Ja do niego chodzę w środy i czwartki, czasem w piątki. On chyba przyjmuje częściej niż dwa razy - pewnie się nie wyrabia w te dwa dni.
Jak chcesz to podam Ci do niego komórę i powiesz mu co i jak. Na 100% Cię przyjmie - to bardzo fajny facet i super człowiek:tak: Jak zadzwonisz do gabinetu to położna powie Ci że wolny termin dopiero za ileś tam dni, więc lepiej bezpośrednio do niego.

reklama
Do góry