reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Wiolcia wizytę mam 21 ale chodzę na nfz więc nie ma tam usg , chyba że naprawili w co wątpię , a za wszystkie usg dotychczasowe płaciłam a nie ukrywam przy naszych wydatkach na mieszkanie , podatki , remonty to nie moge sobie pozwolić na częste usg . Na ostatnim tzw genetycznym lekarz stwierdził że nie będzie zgadywał , chyba że nie chciał mówić że to chlopak bo w domciu same chłopaki a ja tak licze na dziewuszkę . Specjalnie na usg nie pujde tylko po to by płeć mi określili , także czekam . A tak pozatym to z młodszym Mateuszkiem to bardzo długo nie wiedziałam , że to będzie chłopaczek .

wiolcia super wieści!!!
gratuluję synka!!!
ja chyba też na kolejną wizytę zabiorę męża i synka.

jeśli chodzi o termin porodu to mój gin powiedział, że jak kobieta miała regularne miesiączki to trzeba się trzymać terminu wg OM. Usg jest tylko obrazem tego jak dzidziuś rośnie (jeden szybciej drugi wolniej) - jak to w życiu. Najlepiej trzymać się terminu OM a dzidziuś i tak sam zadecyduje.

masz zdjęcia?

kotkanadachu masz całkowitą racje, nie ma sensu mnożyć sobie kosztów zwłaszcza, że jeśli maluszek się odwróci to i tak nic nie zauważysz. Trzymam ogromnie mocno kciuki za dziewczynkę! :tak:
olcia właśnie ja przez chorobę nigdy nie miałam równych cykli. Okres potrafił mi się miesiąc spóźniać dlatego tyle problemu z ustaleniem tygodnia ciąży. Zdjęcia wrzucę :tak:

Wiolcia!!! WItaj w klubie:D Fajnie że ogryzek to chłopczyk, napewno będzie z niego mały przystojniak, i będzie wyrywał wszystkie panienki w przedszkolu:D ale super!!

No i w końcu! eureko:) tatuś poczuł się tatusiem, no super wieści Wiolcia naprawdę:) Lekarz jeszcze mężowi Twojemu powinien zaznaczyć że prócz zdrowego odżywiania, Nie Wolno Ci sie denerwować:) może by Cię mniej wkurzał - choć przypuszczam, że już będzie inaczej:)

Oto Nasz synek:

(skubaniec się odwrócił od zdjęcia;-) Tylko stópkę pokazał)
I główeczka z rączką (nosek,usteczka i jedną rączke ma przy główce mimo,że na zdjęciu tego chyba nie widać;-)):

Kolejna wizyta 2 lipca...

Wiolcia - gartuluje syncia! co do terminu, to sie nie przejmuj, bo dziszius i tak sam zdecyduje. ja w poprzedniej ciazy mialam termin najpier na 14.10, potem na 02.10, a corcia sie urodzila 22.09 ... i tak pewnie bedziesz miala wszystko wczesniej przygotowane.

ja ide jutro do gina, ale nie wiem, czy bedzie mi robil usg. przekonam sie jutro :tak:

reklama
Fajnie dziewczyny że znacie już płeć gratuluję :D. Ja może dowiem się na usg połówkowym. Muszę jeszcze poczekać :)

Do góry