reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Mąż ma silne geny ale przecież mały jaki by nie był to będzie cała mama :p Nie może być inaczej ;) Napewno odziedziczy niebieskie oczy - obydwoje takie mamy ;)

reklama
Wiolcia śliczny dzidziuś :D
Muszę wam mojego groszka też pokazać z ostatniej wizyty :)

Załączniki

• groszek.jpg
    groszek.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny :))wczoraj pozno wrocilam,wiec juz nie pisalam...Za wiadomoscia ze jest wszystko dobrze czekalam 3h:angry:.To byly najdluzsze 3 h,ale gdy tylko powiedzieli ze jest z aniolkami dobrze to pomyslalam ze warto bylo czekac:-)malenstwa na usg fikaly koziolki,podskakiwaly i tak fajnie sie na to patrzylo:-)a co do krwawienia to nadal nie wiem skad sie bierze,ale najwazniejsze ze nie zagraza to dzieciom.Najbardziej smiac mi sie chcialo jak zobaczylam terminy porodu(az 3 )wedlug rozmiarow to jeden jest na 28.12 drugi na 17.12 a wedlug glowek na 8.12 i badz tu czlowieku madry:-D aaaaa bym zapomniala-to sa bliznieta jednojajowe!!!

Ostatnia edycja:
Guinneska:) to który termin porodu wybierasz?:)
pewnie będziesz miała cc, i to pewnie z miesiąc wcześniej, ale nie wiem w sumie jak to przebiega, tak mi się gdzieś o uszy obiło.

Najważniejsze, że maluchy zdrowe i mają się dobrze:)

A skąd to krwawienie? Nic nie mówil lekarz?? badał cie normalnie na fotelu??

guinneska - super, będziesz miała identyczne dzieci. Wszyscy będa się mylić i tylko Ty będziesz je w stanie rozróżnić:-)
Wiolcia - ale masz fajnego synka - prawie 9 cm:szok:
Ciekawe ile ma mój, dowiem się za miesiąc :dry:

giinneska cudne wieści
jejku jakie to niesamowite - dwa ludziki i to jeszcze jednojajowe. Super

misia groszek jak się patrzy:-) śliczny

wiolcia stópka po prostu bajeczna:)

Guinneska:) to który termin porodu wybierasz?:)
pewnie będziesz miała cc, i to pewnie z miesiąc wcześniej, ale nie wiem w sumie jak to przebiega, tak mi się gdzieś o uszy obiło.

Najważniejsze, że maluchy zdrowe i mają się dobrze:)

A skąd to krwawienie? Nic nie mówil lekarz?? badał cie normalnie na fotelu??

A wiec tak:co do cc to lekarz decyduje praktycznie podczas porodu.Jak dzieciaczki sa glowkami w dol to porod naturalny..wole naturalny:-)Synka rodzilam 43h naturalnie z czego polowy nie pamietam bo juz mialam miec cc i dali mi znieczulenie,ale lekarze sie rozmyslili..Jestem a Anglii i tutaj to oni podchodza do kobiet w ciazy inaczej niz w Polsce.Dla nich ciaza zaczyna sie w 12tyg a jezeli wczesniej sa oznaki poronienia to nic nie robia:-:)szok:smutne ale prawdziwe.A co krwawien to nie wiedza skad-mialam badanie i nic nie stwierdzili.Jak narazie nie jest mocne i powiedzieli ze jak sie nasili to wtedy mam wrocic...Milego dnia:-)

heheeh Wiolka ale super ze wiesz na sto procent :) w sumie od poczatku stawialysmy na chlopca bo niesamowicie wielki i czlowieczy byl od poczatku :D teraz tylko imie musicie jakies mu wymyslec i z tym to tez macie latwiej bo tylko meskie :)

reklama
Cześć dziewczyny, widze że u każdej z Was same dobre wieści no ale u mnie niestety nie:/
W poniedziałek byliśmy na usg no i niby wszystko dobrze ale lekarz nie mógł dojrzeć kości nosowej:-(, właściwie to mi nie powiedział, że jej nie ma ale że jakoś nie może ich dojrzeć, coś tam mówił że niby jedną widział a powinien widzieć dwie chciał by dzieciątko sie troszke odwróciło no ale nic z tego.
Mówił też że obrzęków żadnych nie widzi no i badał też jakiś przepływ który też był oki. No a nasz dzieciaczek ma już 7,13cm.

Stwierdził że ze względu na ten mój bardzo mały pęcherzyk ciążowy z początku ciąży będzie sie naszemu dzidziusiowi bacznie przyglądać by siebie i nas uspokoić.
No ale ja znowu się stresuje, od początku ciąży ciągle coś, mam na prawde dość nerwów.
Kolejna wizyta we wtorek i wtedy mam nadzieje że będzie w końcu wszystko dobrze.

Ciuszków małych narazie nie kupuje, nic nie planuje do przodu bo bardzo się boje co to będzie.

Do góry