reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
super pati!!!
wiedziałam, że będzie dobrze!
pewnie kamień spadł Ci z serca:tak: - znam doskonale to uczucie
czekamy na foty!

Ja też po wizycie. Szkrab jest strasznie zwiercony, co raz fika koziołki i drapie się po nosku. Całe szczęście wszystkie parametry ma jak najbardziej w porządku. Moje 6,5 cm szczęścia :-) I na 90 % o dziwo będzie chłopiec (tak jak chcieliśmy) a obstawiałam, że dziewczyna będzie. Dla dziewczynki miałam imię a dla chłopca żadnego... Ciekawe czy te wstępne prognozy się sprawdzą.

Jak dobrze, że na naszym forum ostatnio już tylko same dobre wieści. Oby tak do końca roku było.

little pony super, że wszystko ok. Jakoś teraz dużo szybciej lekarze określają płeć pewnie przez lepszy sprzęt, 7 lat temu dopiero w 20 tyg. było wiadomo.

Mój tak brykał i nogami przewracał, że ogonek można było bez problemu dostrzec. 90% bo jest też jakieś prawdopodobieństwo, że to pępowinka się zaplątała, ale raczej chłop jak się patrzy :-) No chyba że się później zdziwię i jednak Ada będzie.

Pati jaki maluszek jest już duży :D A jaki śliczny! Widzę, że rączki w górze więc pewnie machał do "kamery" :)
a już myślałam że będę musiala czekać do 22 :) Dobrze, że dłużej nie ukrywałaś zdjęć. Bobas jest śliczny!! A jak wyraźnie widac nosek i usteczka! :D

Jestem po. Chyba jednak nie będę grudniówką, bo maluch sporo urósł (nie pytajcie ile ma, bo nie wiem). Teraz aktualny jest termin z OM. Ale zastrzegł, że w razie "przeterminowania", nie powinnam się niepokoić, bo wiemy, że dziecko poczęło sie później niż dwa tygodnie po miesiączce. Dlatego mam teraz dwa suwaczki i może jednak nie jestem grudniówką.
Wszystko jest dobrze, przezierność w porządku. Na razie nie mam robić kolejnych badań. Lekarz dokładnie mi dzieciaczka pokazał. Zgięte i skrzyżowane nóżki, rączki, widziałam bijące serduszko i nawet żołądek, bo akurat się pokazał. Pępowinę też widziałam, taki długi, powyginany wąż ;) Maluszek pomachał do mnie rączką... I taka rozczulona z gabinetu wyszłam, że po 5 minutach prawie mandat dostałam za przejechanie na czerwonym świetle ;-) Ale mundurowy chyba coś skumał, bo na upomnieniu się skończyło. Waga od ostatniej wizyty bez zmian (20 dag mniej dziś miałam, ale to pewnie jedna niezjedzona kanapka;-)). Oby tak dalej.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry