reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

i ja juz po wizycie - u mnie tez zadnych objawowo zblizajacego sie porodu. na ktg czynnosc skurczowa zadna, szyjka zamknieta. za tydzien znowu wizyta ... moj lekarz ma dyzur 24, 26 i 31.12, wiec jak nic sie nie ruszy, to w ktorys z tych dni bedzie chcial mnie przyjac do szpitala. same fajne daty normalnie ...

a i na plusie mam 17,5 kg ...

reklama
gufi to witam w klubie, będziemy tu siedzieć i siedzieć:-)

zapomniałam napisać, że Zuzia waży dopiero 2800 g więc też może lepiej żeby siedziała jeszcze w brzuchu jak jej tam dobrze

Gufi Tobie również gratuluję udanej wizyty.
Tunia dziewczynki z reguły mniej ważą, albo po prostu to będzie córeczka mamusi. :-)

olcia - no chyba najlepszy ten 26.12. na pewno 23.12 bede miala jeszcze wizyte i wtedy pewnie lekarz zdecyduje. no chyba ze sznowna dama ruszy sie wczesniej z brzucha ;)

na razie spokojnie szykuje sie na przedstawienie w przedszkolu i wigilie pracowa, bo wszystko mam w przyszlym tygodniu :DDD

Tunia no to dobrze że córci się jeszcze nie śpieszy na zewnątrz. Mój mały miał na usg w poniedziałek 2990, a w środę jak urodziłam, i mi powiedzieli jego wagę (nie całe dwa i pół ) to się popłakałam, i wkurzona byłam na swoj pęcherz płodowy że się przedziurawił, bo mógł sobie maluch choć ze dwa tyg dłużej posiedzieć i nabierać ciałka, a tak to chudzielec taki... a w sumie jak mi te wody odeszły to byłam spokojna, że jak już prawie 3 kg waży to luz, a tu mi się usg pomyliło, nie w tą stronę oczywiście w którą chciałam:///

a najgorsze to było jak mi lekarze zaczeli pytania zadawać - czy piłam w ciąży, czy paliłam w ciąży, czy cpałam w ciąży, czy się odchudzałam....czułam się jak wyrodna matka która właśnie wszystkie te rzeczy w ciąży robiła, i męczyli małego dodatkowymi badaniami żeby poznać "przyczynę" że on taki malutki, które oczywiście nic nie wykazały. Tak jakby niemożliwością było, że można urodzić malutkie dziecko tak po prostu.

Ostatnia edycja:
i ja dzisiaj po wizycie.
mały waży już 3350 a nie spieszy mu się do nas ani trochę!! co prawda pojawily się jakieś 2 skurcze podczas ktg ale co to są te 2 skurcze :-D tak ogolnie wszystko pozamykane, wody ok, maly miewa się dobrze i jak nie urodzę przed czasem to w dniu terminu 22.12 mam się zjawić na wizycie. i pewnie tak przez świeta posiedzę z brzuchem - o nieeee hehe a lekarz na ip się śmiał, że już bym mogla zostać i rodzić a tam ciszaaaa

TUNIA GUFI TO MIMO WSZYSTKO ŚWIETNE WIEŚCI;-)
...bo wiadomo co najwazniejsze...niech sobie siedza te nasze królewny ile sobie tam chcą:tak: choc i tak nie znamy dnia ani godziny hhehe, jednej powiedzą że lada moment i będzie czekac tygodniami i odwrotnie, że jeszcze nie czas a na drugi dzień dziecko w ramionach:-D

Ja się do was dziewczyny dołączam.Wojtus tez postanowil puki co siedzieć w brzuchu i nigdzie się nie ruszać...27.12 dopiero będziemy decydować kiedy do szpitala, żebym nie leżała przez święta...no chyba, ze Wojtus szybko zmieni zdanie:)

reklama
Do góry