reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ja rano tez nie moglam zobaczyc a teraz dziala :-D Jakie to cudowne, jak sie maly fajnie rusza i jaki wielki jest! Cos niesamowitego!
Teraz wiem jak to wyglada i jak pomiary robia - cos wspanialego :-D
Gratulacje :)

Przykro mi z powodu twojego meza - kopnij go w tylek zeby wzial sie w garsc! (sorry ze tak mowie ale ja bym swojego kopnela jakby tak sie zachowywal).

Cudny filmik.

reklama
cudowny filmik!!!!!!!:*** śliczny Ogryzek:***
nie rozumiem męża??? jakis zły dzień? bo aż wierzyć mi się nie chce... :(

Wiolcia- świetny filmik !!!!! Ślicznego masz Ogryzka :p

Ach jakie te nasze bobaski są rozbrykane :)

Co do męża jak nie zrozumiał- - to odpuść sobie. Twój smutek nie jest jego wart. :eek:

Wiolcia super filmik, no i najważniejsze że dzidzia ma się dobrze, wogóle doczytałam że czwartkowe wizyty były bardzo udane, mama nadzieje że w kolejny czwartek również będzie szczęśliwy, już sie zaczynam stresować czwartkową wizytą. I ciągle myśle co tam z moją fasolką czy rośnie no i czy rośnie też pęcherzyk.

EEhh no Wiolcia ogladalismy filmik i jestesmy zachwyceni :))) cudniasty duzy i wyginajacy smialo cialo dzieciaczek ;)) pierwszy raz widzialam cos takiego :)) fantastycznie jest ogladac malucha ktory sobie cwiczy kazdy malutki miesien i przygotowuje sie do zycia na zewnatrz :))

Dziewczyny ogrooooomnie dziękuję za miłe słowa! nawet sobie nie wyobrażacie jak tego potrzebowałam :tak: Tylko Was mam i tym razem podniosłyście mnie na duchu. OGROMNIE DZIĘKUJE!
Już sobie odpuściłam wszystko. Już nie będę się starać ani walczyć. Koniec. Jesli tego nie rozumie to jego interes. Opuści najważniejsze chwile w życiu swojego dziecka - też jego problem. Ja mam swojego Ogryzka i nic nie jest ważniejsze od niego:no:
Wczoraj spotkałam się z położną - świetna babeczka! Namówiła mnie na poród SN chociaż mówiła, że obecnie jest wiele cięć cesarskich ze względu na długość i trudności porodów ale ponoć decyzja o cięciu podejmowana jest bardzo szybko.
Odnośnie badań genetycznych opowiedziała mi historie. Mówi, że nie powinno sie ich robić bo to naciąganie pieniędzy. Miała pacjentkę, która jest obciążona wieloma wadami genetycznymi w rodzinie i po badaniach prenatalnych wyszło jej, że urodzi dziecko z zespołem Downa. Zastanawiali się długo czy usunąć ciążę ale w końcu postanowili, że skoro Bóg dał im takie dziecko to go wychowają. Cała rodzina wiedziała o zespole Downa i całą ciążę ani jedno z rodziców się nie cieszyło. Cały czas czekali az urodzi się chore dziecko. Zaczęła rodzić w nocy w szpitalu, i wśród personelu też była smutna atmosfera bo wiadomo szykowali się na przyjście chorego dziecka. A jak się później okazało chłopiec urodził się całkowicie zdrowy. Z tego wszystkiego rodzina przywiozła dwie tace ciasta z radości :-) A rodzice dziecka... uwierzyć, że szczęścia nie mogli :-)
Ja zrobiłam badania ale przy następnym dziecku nigdy tego nie zrobię. Nie warto się denerwować całą ciążę. I strach pomyśleć co by było gdyby usunęli ciążę...

Wiolcia jest wiele takich historii, mam kolezanke ktorej mama miala straszne problemy w ciazy i dziecko wedlug lekarza bylo niezdatne do zycia, mnostwo wad itp, rodzice kolezanki w wielkim bolem podjeli decyzje o aborcji, w wyznaczonym terminie stawili sie w przychodni a w pewnym momencie gdy czekali na swoja kolej doszli do wniosku ze nie sa w stanie tego zrobic i co ma byc to bedzie.. dzieki tej decyzji mam wspaniala kumpele :))) zdrowa i piekna dziewczyne ktora notabene w grudniu zostala mamusia pieknego synka :)) ona oczywiscie poznala te historie i po wielu latach miala okazje spotkac lekarza ktory kazal ja usunac -w supermarkecie :))) heehhe moge powiedziec ze lekarz mial pecha bo podeszla do niego i zapytala co o niej mysli jak na nia patrzy ;)
powiedzial ze jest piekna mloda dziewczyna,
ona dodala ze na dodatek jest inteligentna i zdrowa jak rydz hihi (co za skromnosc, ale rozumiem ze targal nia ogien)
a na koniec ze on w swojej niekompetencji kilkanascie lat temu kazal ja wyskrobac...
afera byla na cala dzielnice ;)

a jeszcze odnosnie wad, to jest wiele czynnikow ktore moga je spowodowac takze przy porodzie, ja nie mam tu robionych takich badan, dopiero bede miala usg 9 lipca i bedzie to polowkowe, nie robia mi badan ani na tarczyce ani na cytomegalie ani na inne jakies rzeczy, nie bede miala chyba gloukozy czy jak to sie nazywa :) ze tak to ujme z jednej strony "sram ze strachu" a z drugiej jestem spokojna jak niewiem, no co ma byc to bedzie, ja musze sie starac jak najberdziej dbac o siebie bo to jedyne co moge zrobic, i reszta przyszlych mam tez :)
a co do Ogryzka :))) w razie czego dacie sobie rade :))) wazne jest moim zdaniem bys nie zamykala sie na ludzi, bys miala jak najwiecej bliskich osob wkolo:))

reklama
wiolcia przepiekny filmik!!!!!!!!!!!!!!!!! achhhh !!!!!!! a meza nie rozumiem totalnie ale ogryzka mas przecudownego !!!!!!!!!!!!!!!! jej ja juz tez chce taki filmik a tu gdzie do polowy czerwca ahhh zakochalam sie :)

Do góry