reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ja też już bym strasznie chciała urodzić... ale ja to jeszczę muszę poczekać... trochę za wcześnie na ten wielki dzień :)

myangel może to jednak ty będziesz kolejna? :)

reklama
Myangel gratki :) szybkiego rozwiązania życzę::)

Ja jestem już po swojej kontroli małowodzia, wody bez zmian w zasadzie, ktg do dupy, zawężenia w oscylacji u małego, kolejna kontrola w sobotę.Więc powodów do radości nie ma.

Salomii czekam na Ciebie, mam nadzieję że u Arlenki ok.

ech nawet nie wiesz jakbym chciała... Tym bardziej, ze już szaleje z niepokoju jaki ten nasz dzidź jest duży, ostatnie pomiary wagi miałam w sierpniu bo tutaj mi nikt nie robił bo podobno ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna :-/ A moze to i lepiej, bo moze tam juz 3,5kg przekroczyło, ja sie nakrece, ze nie urodze bo za duzy a to wcale nie musi tak byc ;-)

Co kraj to inaczej,ale jak mówisz,może lepiej nie wiedzieć i się nie nastawiać. Bo wtedy myśli przychodzą że nie dasz rady i takie tam. A tak zobaczysz jaka będziesz dumna że udało ci się takiego klocuszka urodzić. Ja wogóle ostatnio zauważyłam że ja to już tylko o maluszku myślę,mówię nawet śnię hi hi,mój Ł to chyba szału już dostaje,ale ja już tak bardzo bardzo bardzo chcę i zazdroszczę wam tych suwaczków:-D

Ja jestem już po swojej kontroli małowodzia, wody bez zmian w zasadzie, ktg do dupy, zawężenia w oscylacji u małego, kolejna kontrola w sobotę.Więc powodów do radości nie ma.

Salomii czekam na Ciebie, mam nadzieję że u Arlenki ok.

ewwe kochanie,trzymaj się i nie denerwuj,napewno będzie dobrze. Trzymam mocko kciukasy za sobotnią wizytę&&&&&&&&&&

Myangel dobrze odpowiedzialas lekarzowi:tak: i gratuluje wizytki.
Ewwe glowa do gory, to juz koncowka.A ja mocno trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo;-)

ewwe - nie denerwuj się bo to nie pomoże, grunt że jesteś pod kontrolą i skoro nie decydują się na radykalne kroki to znaczy że nie jest źle. Głowa do góry

Ewwe Trzymaj się kochana,będzie dobrze,wszystkie mamuśki kciukaski trzymają...

Myangel Teraz twoja kolej :) Czekamy na Twojego maluszka i szybkiego rozwiązania życzymy :)

A mój siedzi i siedzi,mógłby już wyjść np dziś lub jutro nad ranem mogło by już się zacząć :) akurat week się zbliża to pępkowe by men zrobił :) heh

poszperałam na necie i już wiem jak wygląda to zawężenie oscylacji i że wymaga to obserwacji- ale co to właściwie znaczy?

myangel gratuluję dobrych wieści. być może już na dniach będziesz miała syneczka.

ewwe
ja też właśnie szukałam o tym zawężeniu, ale jakoś słabo wytłumaczone. Jest tylko napisane, że wymaga obserwacji, a Ty jesteś pod obserwacją przecież. Pojutrze dalej idziesz na kontrolę, więc nie martw się. Lekarze trzymają rękę na pulsie. Jakby coś było nie tak to zostawili by Cię w szpitalu i przygotowywali do rozwiązania ciąży. Rozumiem Cię, że się martwisz bo ja zachowywałabym się dokładnie tak samo, ale zobaczysz - będzie dobrze!

reklama
ewwe trzymaj się kochana będzie dobrze. Dobrze że jesteś pod opieką lekarzy i to kontrolują
myangel ja też już bym chciała urodzić baaaardzo. Ostatnie 2 tygodnie są najbardziej wkurzające bo można już rodzić w każdej chwili a maluszek sobie siedzi i wcale mu nie spieszno. Pozostaje tylko czekać.

Do góry