reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Anka, Ewwe głowy do góry. &&&&&&& żeby wszystko się wyjasniło.

Ewa do lekarza marsz!!!

Wyniki odebrane - wszystko w porządku, hemoglobina podskoczyła i jest w normie i nawet bakterie w moczu nieliczne, co nie zdarzyło się ani razu podczas ciąży:-) W nocy już myślała, że coś się zaczyna, ale to chyba był tylko trening, bo zasnęłam po jakimś czasie i do tej pory spokój. Mały rusza się mniej, ale za to jak już się ruszy, to wyraźnie to czuję :-/ Zaczynam dziewczyny panikować. Byle do środy. Nie dam lekarzowi spokoju dopóki mi nie powie, co tam własciwie się dzieje!

reklama
ewa
koniecznie skonsultuj się z lekarzem. Bezpiecznie możńa wziąść Stodal na kaszel. Ja miałam taki przez tydzień i kto wie od czego te skurcze sprzed dwóch dni, czy to czasem właśnie nie od smarkania i kaszlu. Cały czas podrygiwana macica traktuje to jak skurcze.

misia masz skończony 38 tydzień i nie miałaś ktg? mi zawsze wszyscy mówili, ze o tym czasie to już powinno być zrobione. mój gin mnie pierwszy raz wysłał na ktg już w 30 tygodniu i od tamtego czasu mówi mi kiedy mam się zjawić w szpitalu następny raz, żeby zrobić kolejne ktg. zrobiłabym tak jak dziewczyny radzą - małe klamstewko nie zaszkodzi - jedź na ip to ci zrobią i się uspokoisz

Gosia ja też nie miałam. A jak się orientowałam w okolicy, to u mnie tego nie robią, chyba że jest potrzeba. I nie ma tu znaczenia lekarz, do którego się chodzi.

Z tym ktg to spokojnie, każdy lekarz inaczej do tego podchodzi. Mój też mnie nigdy nie skierował pomimo takiego tygodnia ciąży. Uważa że jakbym nie czuła ruchów dłużej niż 1 dzień to wskazania jak najbardziej do ktg. Zrobili mi ostatnio w szpitalu po tych nieprzyjemnych akcjach a tak to pewnie wciąż bym nie miała. Ale skoro się bardzo martwisz to tak jak dziewczyny piszą możesz iść na ip i ściemnić to Ci zrobią. ;-)

Ewa do lekarza marsz!!!

Wyniki odebrane - wszystko w porządku, hemoglobina podskoczyła i jest w normie i nawet bakterie w moczu nieliczne, co nie zdarzyło się ani razu podczas ciąży:-) W nocy już myślała, że coś się zaczyna, ale to chyba był tylko trening, bo zasnęłam po jakimś czasie i do tej pory spokój. Mały rusza się mniej, ale za to jak już się ruszy, to wyraźnie to czuję :-/ Zaczynam dziewczyny panikować. Byle do środy. Nie dam lekarzowi spokoju dopóki mi nie powie, co tam własciwie się dzieje!

Marsz? Chyba żartujesz :p Nie dość, że syf na polu, to jeszcze jakbym zastosowała krok marszowy, to na pewno po dojściu do szpitala skierowaliby mnie na porodówkę, a nie do rodzinnego ;)

Ja też w dwóch ostatnich badaniach moczu miałam bakterie nieliczne i się strasznie cieszyłam, bo to był mój najlepszy wynik, a pani doktor i tak powiedziała, że to źle i żeby na wszelki wypadek zrobić posiew :( Od kiedy jestem w ciąży co dwa miesiące robię posiew dla świętego spokoju. Na szczęście jeszcze nigdy nie wyszedł dodatni. Może ja mam jakąś własną florę bakteryjną, która na moczu ogólnym wychodzi, a w zasadzie nie jest groźna :)

Zdrzemnęłam się, ale nic mi to nie pomogło :( Czuję, że głowę mam jak balon - wszystkie otwory zatkane. I pomału przestaję móc przełykać. Coś mi tam rośnie w gardle... Boże, żeby to jakaś angina nie była albo inne dziadostwo, które się dłużej leczy... Po co ja dziś do tego miasta głupia jechałam?...:(

dziewczynki dziękuję za słowa otuchy, mam nadzieję że ktg w sobotę pokaże już normalny zapis, niczego nie pragnę bardziej niż urodzić zdrowe dziecko...a o tej oscylacji to nawet nie czytam, bo chyba bym oszalała, przeczytałam jeden artykuł i dziękuję.....

Czy ma któraś z Was nr do Salomii?? oprócz rodzącej właśnie Wiolci? bo mnie martwi ta cisza....

yyh ja dopiero wrocilam... musialam jeszcze do banku zajechac sie pouzerac z pewnym panem.

wody bez zmian, jest troche mniej niz powinno ale w granicach tolerancji, ktg mi nie robili ale za to k....wa!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ostatnio pobierala mi wymaz i wykazal streptokoka B!!!!!!! zabije sie chyba:(:(:( powiedziala ze ten antybiotyk ktory bralam przez tydzien powinien na niego pomoc:/ ale ja im nie wierze:((( boje sie ze przy porodzie naturalnym Arlenka zalapie paciorkowca zasranego i bedzie miala sepse czy zapalenie opon mozgowych ;/// za 2 tyg mam wizyte odnosnie tych wod :// k.....wa!

reklama
hehe zawsze mnie to śmieszyło.. bo na podkarpaciu rodzina męża też mówi zamiast "na dwór" to "na pole". Za pierwszym razem pomyślałam sobie kto wysyła takie małe dzieci w pole :)

Tylko na pole :) Ja jestem z podkarpacia, teraz mieszkam w małopolsce i na szczęście wszędzie tu się tak mówi ;)
"Na dwór" i "na dworze" jeszcze toleruję, ale jak słyszę "na dworzu" to mnie wstrząsa ;)

W każdym razie jest syf ;)

Do góry