reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Odebrałam wynik na paciorkowca i wyszło że nie mam. Przy córce miałam i to baaardzo dużo. Byłam przekonana że teraz też wyjdzie że go mam i jestem trochę zdziwiona. Zupełnie inaczej miałam pobierany wymaz z córką a inaczej teraz. Z córką przy użyciu wziernika z szyjki macicy a teraz bez wziernika tylko pochwa i odbyt. Ciekawe czy to mogło wpłynąć na wynik. Jestem tym zaniepokojona i jutro idę do lekarza zapytać co i jak bo się pogubiłam :/

reklama
Co do hormonów w drobiu to prawda. Nawet dzieci niskich rodziców rosnął po takim pożywieniu na bardzo wysokich. W mięsie tego typu znajduja się hormony wzrostu i róznego rodzaju mączki stad efekt.

misia zapytaj lekarza na wszelki wypadek. Będziesz spokojna.

co do mleka to ja tez je uwielbiam, a Oliwka drobniutka. Witaminki też biorę całą ciążę...
Tak jak bodzinka stwierdzam, że to chyba zależy od predyspozycji dziecka:)

hej dziewczyny. w czwartek bylam u lekarza na wizycie no i mialam robione USG. malutki wazyl 1406g. no i poza tym stwierdzil ze szyjka na razie przestala sie skracac.

Faktycznie chyba taką urodę ma już synek bo witamin nie biorę a na kurczaka patrzeć nie mogę. Najwyraźniej będę miała małego strong mana ;-) Dziś jadę na 16 na KTG to zobaczę przy okazji czy Krzyś się wybiera na drugą stronę brzuszka :-)
Wiecie jak to jest małe dziecko - matka się zastanawia czemu takie małe a jak duże to się zastanawia dlaczego takie wielkie;-) kobiecie nie dogodzisz :-D
beacia najważniejsze że szyjka przestała szaleć :tak: Gratuluję udanej wizyty :-)

Odebrałam wynik na paciorkowca i wyszło że nie mam. Przy córce miałam i to baaardzo dużo. Byłam przekonana że teraz też wyjdzie że go mam i jestem trochę zdziwiona. Zupełnie inaczej miałam pobierany wymaz z córką a inaczej teraz. Z córką przy użyciu wziernika z szyjki macicy a teraz bez wziernika tylko pochwa i odbyt. Ciekawe czy to mogło wpłynąć na wynik. Jestem tym zaniepokojona i jutro idę do lekarza zapytać co i jak bo się pogubiłam :/

OOOO u mnie dokładnie jest tak samo. Znaczy wyników teraz jeszcze nie mam. Ale przy pierwszej ciąży to też miałam wymaz pobierany przy użyciu wziernika i paciorkowiec był. Teraz po 20-stym tyg miałam robiony wymaz też przy użyciu wziernika i paciorkowca nie było, powtórzyłam badanie po 33 tc w innym laboratorium i tam już wymaz pobierali bez wziernika i ciekawa jestem co wyjdzie. Też mnie to zmartwiło trochę.
Jak wypytasz lekarza co i jak to daj znać bo ja wizytuje dopiero za 3 tygodnie.

OOOO u mnie dokładnie jest tak samo. Znaczy wyników teraz jeszcze nie mam. Ale przy pierwszej ciąży to też miałam wymaz pobierany przy użyciu wziernika i paciorkowiec był. Teraz po 20-stym tyg miałam robiony wymaz też przy użyciu wziernika i paciorkowca nie było, powtórzyłam badanie po 33 tc w innym laboratorium i tam już wymaz pobierali bez wziernika i ciekawa jestem co wyjdzie. Też mnie to zmartwiło trochę.
Jak wypytasz lekarza co i jak to daj znać bo ja wizytuje dopiero za 3 tygodnie.
ok jutro będę wiedziała co i jak to dam znać

reklama
Ja już powizytowo:)
Wsio ok, szyjka zamknięta, Niuńka ułożona główką w dół w odpowiednim nastawieniu do wschodu, łożysko wczesne II st. wszystkie badania i pomary w jak najlepszym porządeczku:) waga 2100:) następna wizyta za 2 tyg. - 22 listopada, wtedy gin pobierze mi wymaz na paciorkowca...
no to chyba tyle z wizytowych wieści, nic tylko czekać do Świąt bo termin z dziś to 24 grudzień hehehe ale gin mówił że jeszcze 4 tyg i można rodzić,....tiaaa, nie można, bo ja nie gotowa hehe, poza tym mój tata jedzie pod koniec listopada do sanatorium i wraca przed Świętami i muszę na niego zaczekać hehe;)

Do góry