reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Dla mnie zimnym prysznicem- "na orzeźwienie i spowolnienie się" był fakt że moje dziecko waży tylko DWA KILO - i chyba bym się załamała jakbym urodziła taką małą kruszynkę w 33-34 tc. Oczyma duszy zobaczyłam te wszystkie możliwe powikłania, gorszy wzrok, niedosłuch, a może nawet i niedorozwój umysłowy ( słowem wszystko to na co narażone są wcześniaki) i jeszcze ta rozłąka- dziecko w szpitalu a ja musiałabym tam codziennie dojeżdżać- a przecież w domu też mam małe dziecko i nie wiem jakby na nim się to odbiło- to że mama ciągle płacze i nie ma dla niego czasu... dlatego sobie odpuściłam- są rzeczy ważniejsze :)

Mamolka - to zabrzmiało tak przerażająco że sama nabrałam ochoty do leżenia do końca ciąży....
Hejcz ale masz kochanego teścia:) ale tą krowę to mógł sobie darować heheh

Ja przy pierwszym porodzie do 8 cm się nie zorientowałam, że to już :) Trochę bolało ale w końcu byłam w ciąży. Dzięki temu w 1,5 godziny od przyjazdu do szpitala miałam już Tymonka gotowego :) Oby tym razem było podobnie... ale za jakieś 2-3 tygodnie.

Ja przy pierwszym porodzie do 8 cm się nie zorientowałam, że to już :) Trochę bolało ale w końcu byłam w ciąży. Dzięki temu w 1,5 godziny od przyjazdu do szpitala miałam już Tymonka gotowego :) Oby tym razem było podobnie... ale za jakieś 2-3 tygodnie.
to ty stworzona do rodzenia jesteś :) super! Żeby mnie się tak coś samo rozwarło choć trochę. Ale się nie zapowiada.

Wróciłam! Wyszłam w środę tylko na chwilę i tak mi zeszło :) 2-3 cm rozwarcia, brzuch napięty, Igor jeszcze troszkę za mały, bo dopiero 2100 waży a chce go moja Gin zobaczyć jak przynajmniej 2500 będzie miał, więc rośniemy jeszcze, dostałam zastrzyki na przyspieszenie dojrzałości płucek i musiałam złożyć uroczystą obietnicę, że do końca 36 tygodnia będę grzecznie leżeć w domku...
Leżeć!!!! Wystarczy, że je nieposłuszna na tym watku jestem i łąże.

Bodzinka ja też po ostatnim usg ( 31t4d) miałam już wpisany II st. dojrzałości łożyska- dopóki tego nie napisałaś wydawało mi się że na tamtym etapie to możliwe - zwłaszcza, że nasze dzidki się pchają na świat :p

Aluśka łobuzie może jeszcze na równe 3 latka od Amandki ustrzelisz :p hola hola to ja tu miałam takie niecne plany :p
No to znaczy, że to mozliwe a ja niepotrzebnie penike sieje skoro żaden lekzra nie reaguje;-);-);-)Wsio oki z łożyskami.

No i ja po wizycie. Dzidzia z wymiarów dokładnie jest na swój tydzień ciąży, czyli 33 tydzień i 4 dzień. Termin porodu USG wyliczyło na 21 grudnia, czyli tylko dzień wcześniej. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Dzidzia zdrowa, ruchliwa, waży 2100, więc nie mega gigant,ale w sam raz ;-)
Szyjka zaczyna się skracać, ale ujście zamknięte ;-)
Niestety ciśnienie mi skoczyło i mam teraz mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i jakby co to się zgłosić. W pierwszej ciąży byłam na lekach na nadciśnienie od 30 tc.

reklama
Do góry