hej dziwuszki
jestem już po!
ale jestem szczęśliwa. Mój szkrabik ma 5,3 mm i termin porodu skoczył mi na 25 listopada!!!
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
okazało się że mój pan doktor teraz zrobił mi usg genetyczne. Dostałam nawet taki dokument w którym jest napisane, że wszystko oki. Ten dokument nazywa się Badanie przesiewowe w 1. trymestrze ciąży i tam właśnie jest opis kręgosłupa, przezierności karkowej, żołądka nawet o pęcherzu moczowym i mózgu. Policzył paluszki i sprawdził pępowinę,ilość wód płodowych, łożysko itd.
Mam aż 9 zdjęć, ale niestety nie mam skanera.
Miałam usg przez brzuch a potem pan doktor stwierdził, że teraz obejrzymy sobie dzieciątko szczegółowo, a lepiej widać przez to dopochwowe.
Liczyliśmy razem paluszki, mam nawet zdjęcie maleńkiej rączki.
Maleństwo tak fikało, że lekarz musiał się nieźle nagimnastykować, żeby zmierzyć tętno (156)
Powiedział jeszcze, że na tym etapie łechtaczka i prącie wyglądają podobne, ale usmiechnął się jak powiedziałam, że chcielibyśmy dziewuszkę. Coś mruknął, że mogę po cichutku na to liczyć, a za miesiąc na bank mi już powie:-)
super anka, że i u Ciebie wsio dobrze;-)