reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
joamar- właśnie dlatego moja położna tak o mnie drży, bo patrząc gdzie ja mam brzuch (przy Wiki jak do porodu jechałam, to go tak nisko nie miałam!!), to się może wydawać, że to ostatnie godziny w dwupaku. A szyjka 3 cm długości i zero rozwarcia, tylko mnie tak ciśnie od wewnątrz, młody tak napiera, że to jest bolesne. Dlatego leki i zero noszenia, mam odpoczywać. Dla mnie ulga, że od 30 września jestem na zwolnieniu, więc już odpoczywam. Wszelkie większe porządki i zakupy Marcin wziął na siebie, Wikunia kochana wywojuje się w przedszkolu, więc w domu to ciastolina, klocki, domino i pisaki, a na spacerki hulajnoga, to nawet jak nie ma siły już wracać to ją ciągnę i nie ma problemu z noszeniem
mamolka
Fanka BB :)
no i ja mam dziś lepszy humor
byłam dziś na wizytce kontrolnej.
miałam ktg i mały rzeczywiście ma niskie tętno- średnio ok 120 uderzeń na min ( a to taka dolna granica normy) ale że stabilne lekarz powiedział że się do niego nie przyczepia. Raz tylko spadło poniżej 100.
no i zmierzyliśmy szyjkę- ostatnio we wtorek miała 1,67cm dziś ponownie ją zmierzył i ma ok 1,5 cm. Więc mam leżeć 3 tygodnie w tym 2 tyg tak do serca mam sobie wziąć to leżenie i odpoczywanie, poza tym mówi że dobrze że mały wydaje się o te 2 tyg starszy- lepiej dla niego. Wg lekarza urodzę jeszcze w listopadzie.
byłam dziś na wizytce kontrolnej.
miałam ktg i mały rzeczywiście ma niskie tętno- średnio ok 120 uderzeń na min ( a to taka dolna granica normy) ale że stabilne lekarz powiedział że się do niego nie przyczepia. Raz tylko spadło poniżej 100.
no i zmierzyliśmy szyjkę- ostatnio we wtorek miała 1,67cm dziś ponownie ją zmierzył i ma ok 1,5 cm. Więc mam leżeć 3 tygodnie w tym 2 tyg tak do serca mam sobie wziąć to leżenie i odpoczywanie, poza tym mówi że dobrze że mały wydaje się o te 2 tyg starszy- lepiej dla niego. Wg lekarza urodzę jeszcze w listopadzie.
Oj Mamolka trzeba leżeć, ale skoro mały starszy o 2 tyg. to tak jakby 35. Jejku aż się wierzyć nie chce tak niedawno był test a tu zaraz będziemy rodziły, oczywiście lepiej żebyśmy jeszcze poczekały.
Antylopka coś nasze maluchy upodobały sobie nasze dolne cześci
Antylopka coś nasze maluchy upodobały sobie nasze dolne cześci
mamolka
Fanka BB :)
Mamolka to leż leż i jeszcze raz leż - bo wyprzedzisz Cristalrose i pierwsza nam się jeszcze rozpakujesz
nie nie nie - ja się na 30.11 zapisuję
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
reklama
Piękne zdjęcie ;-)
Dziewczynki a co to za jakieś wyścigi do rozpakowywania się? Nie ładnie. Leżeć jak lekarz zalecił i nogi krzyżować jeszcze parę tygodni minimum.
Ja jestem po wizycie. Dzidzia waży 1600, rośnie prawidłowo, wody prawidłowe, łożysko też. Szyjka utrzymana i zamknięte. Dzidzia w pozycji wyjściowej, czyli główka na dole.
Ja 11 kg na plusie. Zmiana żelaza na Hemofer i podwójna dawka, bo niestety wyniki dalej mi lecą w dół.
Po pierwszej ciąży wnioskuje, że wytrzymamy do terminu.
Dziewczynki a co to za jakieś wyścigi do rozpakowywania się? Nie ładnie. Leżeć jak lekarz zalecił i nogi krzyżować jeszcze parę tygodni minimum.
Ja jestem po wizycie. Dzidzia waży 1600, rośnie prawidłowo, wody prawidłowe, łożysko też. Szyjka utrzymana i zamknięte. Dzidzia w pozycji wyjściowej, czyli główka na dole.
Ja 11 kg na plusie. Zmiana żelaza na Hemofer i podwójna dawka, bo niestety wyniki dalej mi lecą w dół.
Po pierwszej ciąży wnioskuje, że wytrzymamy do terminu.