reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

ja jak chodzilam tutaj do opola to wlasnie tez tak bylo ze mierzyl i milczal dopiero pozniej gadal :p a teraz jak chodze do profesora to on ma swoj monitor usg a ty jak lezysz to masz wileki nie wiem chyba z 29 calowy jak nie wiekszy bo jest oogromny ekran wiszacy od suwitu i pieknie wszystko widzisz i od razu widzisz serduszko i co on tam gmera :) super to jest :)

reklama
to prawda - miny maja straszne - moja doktor również, ale trzeba im to wybaczyć, po prostu skupiają się strasznie na tych naszych bąblach:)

dziewczęta, a jakie Wy miałybyście miny po całym dniu wpatrywania się w...nie zawsze monitor usg:dry:
swoją drogą...ciekawa profesja:blink:

nie chcialabym byc ginekologiem chyba nawet juz na swoja cipke bym nie mogla patrzec:-D

aaz mis ie kawal przypomnial: wychodzi ginekolog z gabinetu na ulice i mowi: o nareszcie jakies twarze ;-):-D
w ogole co jeszcze zauwazylam ze w tamtej ciazy mialam miejsza macice w tym tc dzidzius sie tam prawie miescil a teraz jest taka duza ze sobie moze skakac w niej i bawic w chowanego ... rzeczywiscie w drugiej ciazy wszystko szybciej rosnie szkoda tylko ze nie dzidzior

Ostatnia edycja:
Słusznie Szwarou, że się wybierasz:) mój mąż nie był tylko na jednej wizycie, zresztą teraz to by już chyba nie odpuścił:) to co?? trzymamy na wzajem kciuki 2 czerwca za wizyty:D

Anka84200, Olcia100 jak Wasze wizyty?? Mam nadzieję, że wszystko poszło bardzo dobrze, dajcie znać w wolnej chwili jak poszło:)

Z rozpędu opisałam wizyte na wątku głównym więc kopiuje:

Jestem już po. Dziś były lepsze wiadomości niż ostatnio:biggrin2:.

Dzieciątko jest, widać rączki i nózki według USG to 10t 2dz, pęcherzyk nadal mniejszy odpowiada 8t i 4dz, niecałe 2 tygodnie różnicy ostatnio było aż 3 tygodnie różnicy czyli jest lepiej. Serduszko biło 164 uderzeń lekarz stwierdził że prawidłowo- ostatnio według niego za dużo 185 uderzeń. Ogólnie mówił że najważniejsze że dzidzia rośnie a do kontroli znowu za dwa tygodnie ze względu na ten mniejszy pęcherzyk.
Ja uwierzyłam że będzie dobrze- musi być.

Dziękuje za kciuki o następne poprosze w okolicach 27 maja :biggrin2:

ja jestem też po wizytach...zdecydowałam sie na konsultacje u jeszcze jednego gina...z-cy ordynatora porodówki na której jestem zdecydowana rodzić...
bardzo dobre wieści...termin wg wzrostu maluszka przesunąl sie na 28 listopada...więc raz jest 1, raz 3 grudnia, a raz 28 listopada...
wielkość 4,5 cm czyli ok 11 i 3 dni...serduszko bije 164 BPM, widac nóżki, rączki, pulsujacą pepowinę...lekarz zmierzył przeziornosć karkową, jest w normie :)
długpo maluszek leżał na wznak i go gin ogladał...nagle mówi, ze widzi dwie kreseczki w kroku i być może będzie córcia :) oczywiście to nic pewnego , bo jest jeszcze zawczesnie, ale coś przeczuwa ;) zobaczymy ...

reklama
olkale to super ze wszystko gra, śmiesznie masz z tym terminem porodu, Wiolcia chyba tez jest na przełomie listopada i grudnia z tego co mi się wydaje:) a wolałabyś córę czy synka?:) fajnie że cos "tam" już widać, ja szczerze nie mogę się doczekać az lekarz zacznie przypuszczac kim jest mój bąbelek.

Do góry