reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Ach uciekł mi post..Gratki za udane wizyty, za mniej udane trzymam kciuki. Ja wczoraj morfologie robiłam i wreszcie glukoze...Po uszach pewnie dostane, że tak pózno..No zobaczymy czy dostane żelazo czy nie bo juz ostatnio w dolnej granicy było...A glukoza nie taka straszna...Zresztą przy Lolku też ją lajtowo przeszłam...Dużo gorsze dla mnie to tyle czasu na czczo...Na drugie pobranie lazłam z bagietka i po kłuciu zaraz ja pozerałam w tym laboratorium..Ale sie babki śmialy...Pobrała mi po 50 gr i mówi i prosze niczego nie jeśc. Ja, że wiem a ona, że woli powiedziec bo były pacjentki co drożdzówki jadły w tym czasie:baffled::baffled::baffled:Wyniki będą w poniedziałek ale ja odbieram je we wtorek przed samą wizytą.

ja żelazo biorę od czerwca i wynik i tak kiepskie... tyle, że nie tragiczne i jak nie spada tylko się tak ta hemoglobina utrzymuje to mam się tego trzymać

Są produkty, które wybijaja żelazo, np: mleko. Dlatego nie powinno sie go pić samego w duzych ilościach. Może być tak,że organizm po prostu z jakiegoś powodu nie przyswaja żelaza.

Coś wam podpowiem. Jak dostałyście zelazo do ssania to lepiej je połykać , bo i tak jego działanie sie nie zmniejszy. Żelazo zabarwia zęby na ciemnożółty kolor ,do tego zęby staja sie kruche. Przerabiałam to,wiec lepiej połknąć tabletkę, bo szkoda zębów.

dziewczyny byłam w czwartek na usg i wykazało że mały ma jedną nerkę wiekszą a jedną mniejszą, dostałam skierowanie na jeszcze jedno usg w celu potwierdzenia lub zaprzeczenia i muszę je wykonac w szpitalu i tam mają mi to zrobic jakimś lepszym sprzętem, więc tym samym dostane skierowanie na poród w szpitalu, czyli jeden wydatek mniej, bo wtedy nie zapłacę za poród, ale wolałabym tysiąc razy zapłacic niż żeby faktycznie było coś nie tak z tymi nerkami, jestem już tak zdenerwowana że nie wiem sama co z tym robic, więc moje pytanie, czy którejś z was też robił lekarz aż tak szczegółowe badania???? bo ja z Zosią jak byłam w ciąży nie pamiętam, żeby lekarz mierzył nerki, a może mierzył i wszystko było ok, więc nic nie mówił??? kurde już sama nie wiem.....

Natka, z moja coreczka mialam dokladnie taki sam problem. W 20 tg jedna nereczka byla wieksza od drogiej. Z tego co polozne i lekarze mi wytlumaczyli jest to nawet dosyc czeste i wyrownuje sie pod koniec ciazy. Co pare tygodni mialam robione echo i rzeczywiscie pod koniec ciazy wszystko juz bylo w normie. Oczywiscie lepiej jest robic badania, do konca nigdy nie widomo co i jak. Ja oczywiscie dzwonilam po wszystkich lekarzach, rozmawiam o wszystkich opcjach z siostra, ktora tez jest lekarzem. Najczesciej wszystko sie normuje pod koniec. U mojej coreczki w 32 tg wlasciwie juz bylo dobrze. A czasami polozna po prostu zle zmierzy:).Teraz tez mam co pare tygodni echow w szpitalu, bo tym razem zoladek sie nie zgadza:(...ale mam dobre przeczucia i co ma byc to bedzie. Po prostu zrobimy wszystko co w naszej mocy, zeby bylo jak najlepiej. Powodzenia na badaniach.

natka86 u nas miedniczki nerkowe nieznacznie powiększone ale to podobno wina niedojrzałego układu moczowego i refluksu moczu do nerek, z dniem narodzinach powinno wszsytko wrócić do normy.

Natka z tego co slyszalam i co dziewczyny mowia - czesto jeszcze dzidzia nadrabia i po prostu jak sa jakies zastrzezenia to trzeba obserwowac, bo przed porodem moze sie wszystko wyrownac... Trzymam kciuki by bylo dobrze.

Moja lekarka jest bardzo małomowna przy usg, wiec nie wiem czy sprawdza. Tzn. mowi, ze jak bedzie cos nie tak to powie. Ja juz sie o niektore rzeczy pytalam, a nie chce o wszystkie czesci ciala, bo by mnie udusila chyba z irytacji :-p

reklama
Do góry