reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

cristalrose mam niewiele poniżej normy, bo 11,8. Ale lekarz stwierdził, że zaczyna coś się dziać, więc trzeba obserwować.

Gosia kciuki mocno zaciśnięte&&&&&&&&&&&&&&&&

little pony
wydaje mi się, że po takich perturbacjach lepiej nie nastawiajcie się na żadną płeć, żeby później nie było zawodu, jesli podczas porodu okaże się inaczej, niż myśleliście;-)

reklama
Agbar - nie ma paniki, to wcale nie jest zły wynik - bierz żelazo, a jeśli masz za duże krwinki, czyli MCV> 90 fl to także kw. foliowy i wit. B12. Będzie dobrze;-)

Nienastawianie się na żadną płeć jest chyba w praktyce niewykonalne, bo każda z nas w głębi duszy nastawia się automatycznie na dziewczynkę lub chłopca zaraz po rokowaniach lekarza. Prawda?

U nas myślę, że błędem lekarki było tak wczesne wyciąganie wniosków odnośnie płci, bo w 15 tyg. a do tego jeszcze wg każdego usg, które miałam moje dziecko jest ok. tydzień młodsze niż z OM. Teraz to prawie 23 tydzień i do tego byliśmy na 3d, wiec szanse pomyłki chyba są znikome.
Myślicie, że ciągle zdarzają się przypadki, że kobieta jedzie na porodówkę rodzić chłopca a wychodzi z dziewczynką? I na odwrót?

Zapomniałam napisać, że na moim suwaczku jest od wczoraj bardzo optymistyczna informacja - mianowicie: Dziecko jest już zdolne do życia poza łonem matki...:-)
Ale ja go tam jeszcze nie wypuszczę!!!!:tak:

Kochane, jestem dziś po usg. Spodziewamy się synka :-) Będzie Piotruś!
Lekarz ocenił wiek na 19t2d. Piotruś waży 300 g. i ma ok. 17 cm :-)
Ale jesteśmy szczęśliwi!!!

ja czekam na dzisiejszą wizytę. co do płci to nawet jak mi lekarz powie, ze w końcu maluch pokazał czy to on czy ona to nigdy na 100% się nie będę nastawiać, że to na pewno tak będzie bo znam wiele przypadków, gdzie klejnoty najzwyczajniej w świecie okazywały się pępowinką i wychodziła z tego śliczna dziewczynka hehe

Kochane, jestem dziś po usg. Spodziewamy się synka :-) Będzie Piotruś!
Lekarz ocenił wiek na 19t2d. Piotruś waży 300 g. i ma ok. 17 cm :-)
Ale jesteśmy szczęśliwi!!!

Gratulacje!!! :*

ja czekam na dzisiejszą wizytę. co do płci to nawet jak mi lekarz powie, ze w końcu maluch pokazał czy to on czy ona to nigdy na 100% się nie będę nastawiać, że to na pewno tak będzie bo znam wiele przypadków, gdzie klejnoty najzwyczajniej w świecie okazywały się pępowinką i wychodziła z tego śliczna dziewczynka hehe

Ja znam przypadek, że dziewczyna do końca nie wiedziała, że ma bliźnięta :p Ale u nas siusiaczek i klejnociki były tak wyraźne, że nie mam wątpliwości. Zresztą ja wiedziałam :p ;-) Ale miejmy nadzieję, że i wy wkrótce się dowiecie :)

ja zaraz jade do gina, ale bez usg. dopiero mnie umowi. musze mu pokazac badania - cytologie i morfolowie mam ok, tylko w moczu jakies nablonki plaskie i pojedyncze bialka. ale mam nadzieje, ze wszystko ok :tak:

usg mam w poniedziałek z moim M założyliśmy się co będzie :) ja twierdzę że Karolinka a on że Karol tylko nie mam posyłu na nagrodę

reklama
Do góry